Madonna

Madonna Zdroj: Reuters

Popová královna Madonna vystoupí 7. listopadu v pražské O2 Areně

Americká popová hvězda Madonna vystoupí 7. listopadu v rámci koncertního turné Rebel Heart v pražské O2 Areně. Předprodej vstupenek v cenách od 1150 do 5760 korun začne v síti Ticketportal 16. března v 9:00 hodin, oznámil dnes ČTK Petr Novák ze společnosti Live Nation.

"Turné na podporu stejnojmenného alba bude zahájeno 29. srpna v Miami. Zatím zpěvačka uvedla jen 35 termínů svých koncertů v Evropě a Severní Americe. Další termíny v Austrálii a Asii budou následovat," uvedl Novák. Podle něj bude evropská část turné odstartována 4. listopadu v Kolíně. Následoval budou Praha a pak například Barcelona, Paříž, Londýn a Glasgow.

"Madonna je i nadále jednou z nejúspěšnějších koncertních umělkyň v historii - její vystoupení jsou legendární. Jsme nadšeni, že se vrací na turné," uvedl prezident Global Touring a předseda správní rady Global Music Arthur Fogel. Madonnino turné navazuje na vydání alba Rebel Heart, které bude v Česku, Německu a Japonsku k dispozici 6. března, v dalších evropských státech 9. března a v Severní Americe o den později.

Recenze na toto její třinácté studiové album je mimo jiné označují za její nejlepší desku za posledních 17 let (The Sun).

Tři písně z desky Rebel Heart uspěly v globálním žebříčku iTunes. Mnohonásobná držitelka Gramnmy si jako aktuální singl vybrala skladbu Living For Love, která se drží na prvním místě hitparády Billboard Dance Charts; je to Madonnino 44. první místo. Madonna se nedávno představila na The Brits v Londýně a od 16. března se na celý týden objeví v americké Ellen DeGeneres Show.

Uznávaná zpěvačka, skladatelka a producentka má renomé jedné z nejúspěšnějších živých umělkyň všech dob. Šestapadesátiletá hvězda, která zahájila kariéru roku 1982 vydáním prvního singlu Everybody, snad nezažila vyloženě slabé období. Její styl a vůle provokovat sice nemusí vyhovovat každému, i ten největší její odpůrce ale musí přiznat, že už více než 30 let patří mezi nejvlivnější postavy světového showbyznysu. Na kontě má stamiliony prodaných desek a prý až miliardu dolarů tržeb.

Zpěvačka, která se narodila jako třetí z osmi dětí a rodiče jí dali jméno Madonna Louise Veronica Cicconeová, už od počátku výrazně dbala na svou image. Od vzhledu holky z ulice přešla na konci 80. let k vyzývavé blondýně, aby se v 90. letech pokusila o seriózní vizáž v souvislosti s její filmovou rolí argentinské ikony Evy Perónové ve snímku Evita (1997). V dalších letech se vrátila do role prostopášnice a poslední alba propagovala sérií vyzývavých fotek.

V Praze Madonna naposledy vystoupila v létě 2009, kdy do přírodního amfiteátru na Chodově přilákala 42.000 diváků. V české metropoli vystoupila poprvé v roce 2006 hned dvakrát, kdy vyprodala tehdejší Sazka Arenu (dnes O2 Arenu), kam přišlo celkem 34.000 lidí.