Češi i Slováci vyznávají lásku ve stylu fotbalistů

Češi i Slováci vyznávají lásku ve stylu fotbalistů Zdroj: Jan Ráček

Češi i Slováci vyznávají lásku ve stylu fotbalistů

Milka připravila u příležitosti svátku všech zamilovaných test Jak bys to řekl/a po svém, ve kterém pomáhá odhalit představy ideálního vyznání lásky. V Čechách se zatím zapojilo 22 147 respondentů a na Slovensku test vyplnilo 3 356 lidí.

Výsledky jsou překvapující, Češi i Slováci se shodují. Oba národy si přejí říkat to po svém ve stylu fotbalistů / fotbalistek. „Takže letos na Valentýna jedině s mičudou na čerstvě posekaném hřišti,“ dodává s úsměvem Eva Malecká, junior brand manažerka značky Milka pro Českou a Slovenskou republiku.


Správní Češi se nezapřou, cestovatelský styl volili jako druhou nejoblíbenější možnost. Slováci si nemohou vybrat a jako druhou možnost volí intelektuály a gurmány. Vyznání lásky s intelektem si Češi cení až na třetím místě a gurmáni jsou v závěsu na čtvrtém místě. Obě národnosti vyznávají lásku do 10 % ve studentském, motorkářském nebo hokejovém stylu.


Pamatuješ si svou první pusu?
Tak zní jedna z  otázek testu, která zkouší zejména dobrou paměť respondenta. Významný okamžik svého života nikdy nezapomene 71 %, proti nimž stojí 22 % těch, kteří si ji prostě nepamatují. A jen pár procent zúčastněných zastává odpověď, že „takové hlouposti si jednoduše nepamatují“.


Romantické vyznání lásky na cestách
Na otázku mapující představy romantického vyznání nejvíce odpovědí preferuje vyznání spojené s dobrodružstvím, plavbou na zaoceánské lodi a verši od Shakespeara. „Mašina, my dva a západ slunce,“ zaujala druhé místo a nejméně respondentů se naopak překvapivě přiklání ke stylu fotbalistů.


Všichni, kteří by chtěli zjistit, jaké vyznání lásky se hodí právě k nim, si mohou test ještě vyplnit na www.reknitoposvem.cz/test.

Češi i Slováci vyznávají lásku ve stylu fotbalistůČeši i Slováci vyznávají lásku ve stylu fotbalistů | Jan Ráček