Steven Spielberg

Steven Spielberg Zdroj: Profimedia

Chystá se nový filmový hit: Spielberg natáčí v Polsku o špionech a studené válce

Slavný americký režisér Steven Spielberg natáčí nový film, kvůli němuž se dočasně změnila část Vratislavi v Berlín 60. let. Informuje o tom agentura DPA, podle které bude snímek o studené válce a špionech a chybět nebude ani Berlínská zeď. Vratislavský list ale napsal, že natáčení provází hrubé zastrašování obyvatel ochrankou

Kvůli nové práci se Spielberg vrátil do Polska po více než dvaceti letech, v roce 1993 tam natočil velmi úspěšný Schindlerův seznam. V novém filmu s pracovním názvem „St. James Place“, který se má v kinech objevit v říjnu příštího roku, hraje hlavní úlohu Tom Hanks.

Podle informací, které dosud pronikly na veřejnost, je scénář dílem bratrů Coenových. Pojednává o první výměně špionů mezi Spojenými státy a Sovětským svazem.

Server filmneweurope.com cituje jednoho z vratislavských filmařů, který oznámil, že natáčení v New Yorku už skončilo. Štáb se přesunul do Berlína a Postupimi a nyní je ve Vratislavi.

To na svém webu potvrdil vratislavský list Gazeta Wroclawska. Mimo jiné popisuje přísná opatření, která práci na filmu provázejí, jako je uzavření některých ulic a odklonění autobusových linek. Obyvatelé míst, kde se natáčí, si prý ale stěžují na až brutální zastrašování. Nesmějí prý například vyhlížet z oken. Když tak učiní, svítí jim ochranka lasery do očí.