Robert Vano vyfotil šohaje z Moravy bez košil

Robert Vano vyfotil šohaje z Moravy bez košil Zdroj: Jihomoravská komunitní nadace

Robert Vano vyfotil šohaje z Moravy bez košil, prudérní diskuse vrcholí

Je pozoruhodné, jak se některé zprávy šíří veřejným prostorem. Už před více než měsícem pořídil známý fotograf Robert Vano na Moravě charitativní kalendář s názvem Šohaji 2015. Regionální média o tom několikrát psala, dala hlas i kritikům. Vano, jako vždy, pojal totiž snímky netradičně. Použil sice na fotkách součásti místních krojů, ale chlapci nemají na sobě košile.

Po několika týdnech se toho chopila větší média a prudérní diskuse je na světě.

Vano údajně „znesvětil“ staré tradice. „Je přece nesmysl, aby se chlapci fotili bez košil. Není mi známo, že by takové fotky v minulosti vznikly," reagoval na netradiční kalendář šohajú ředitel Národního ústavu lidové kultury Jan Krist. Známo to sice není, ale není ani nic známo, co je na tom špatně.

Robert Vano přes své atraktivní fotografie pouze pomáhá charitativnímu kalendáři Jihomoravské komunitní nadace, která peníze použije na bohulibé projekty. Místo toho, aby byl za něco takového pochválen, běží republikou prudérní diskuse.

Kalendář bude pokřtěn tuto sobotu a stojí 500 korun.

Robert Vano vyfotil šohaje z Moravy bez košilRobert Vano vyfotil šohaje z Moravy bez košil | Jihomoravská komunitní nadace