Mel Gibson

Mel Gibson Zdroj: Archív

Karlovarský festival v kostce. Co vás čeká a nemine

Jako každý rok i letos je Reflex mediálním partnerem největšího českého filmového festivalu, 49. ročníku MFF KV. A jako každý rok jej podpoří nejen svou přítomností ve Varech, ale i festivalovým speciálem.

Dvanáctistránková příloha v podobě praktického vyjímatelného sešitu vychází v zítřejším Reflexu, tedy těsně před slavnostním zahájením ve čtvrtek 3. července 2014, a nabízí mix nezbytných i bonusových informací. V reakci na účast syna Dustina Hoffmana, nadějného filmového tvůrce Jakea Hoffmana, připomíná i další potomky slavných hostů přehlídky. Ti do Varů zavítali mnohdy ještě jako děti a dnes už sami úspěšně působí ve filmovém nebo zábavním průmyslu. Na fotografiích legendární festivalové fotografky Zuzany Mináčové tak můžeme vidět například Jasona Reitmana, tehdy třiadvacetiletého syna uznávaného československého rodáka Ivana Reitmana, z něhož vyrostl jeden z nejvyhledávanějších talentů Hollywoodu se šesti oscarovými nominacemi na kontě.

Letošní osobnosti festivalu představuje Reflex formou kvizu, jenž připomíná notoricky známé filmové hlášky. Čtenáři tak mohou hádat, která z přijíždějících zahraničních celebrit pronesla například větu "V dnešní televizi je až příliš mnoho estrogenu". Už tradičně se jal festivalový speciál prozkoumávat i jeden z fenoménů, jichž se přehlídka nepřímo dotýká - totiž rostoucí prestiž televizních projektů a seriálů. Ne náhodou patří mezi akce, jež Reflex doporučuje, promítací maratón k seriálovému hitu HBO Temný případ. Čtenáři se tak mohou dozvědět více o souvislostech aktuální seriálové a filmové tvorby, jejichž průnik reprezentuje věrný festivalvý host, režisér Temného případu Cary Fukunaga.

Jako každý rok se pak také návštěvníci Varů mohu spolehnout na filmové tipy Reflexu. Redaktorka Tereza Spáčilová vybrala na každý den jeden, přičemž čerpala především ze svých četných cest na zahraniční filmové festivaly. Když zve na snímky jako Leviatan, Snowpiercer či Mommy, ví přesně, proč je. Vedle filmových rad ovšem nabízí i tipy na akce z doprovodného programu, z nichž zvolila devět nejzajímavějších událostí (jednou z nich je například vystoupení novocirkusového souboru Cirk La Putyka, který Reflex dlouhodobě podporuje).

Nechybí pochopitelně ani pozvánka na akce zaštítěné přímo Reflexem. Za pozornost stojí především Raoul Late Night, první talk show moderovaná mimozemšťanem, jejíž premiérový díl s prezidetem přehlídky Jiřím Bartoškou a karlovarským veteránem Markem Ebenem bude k vidění v sobotu 5. července od 16.30.

Atraktivním zpestřením pobytu pak pro mnohé diváky může být i projekt Reflex Selfies Point, v jehož rámci budou karlovarské celebrity jednou denně k dispozici fanouškům a jejich mobilním fotoaparátům. Seznam hostů bude spolu s fotografiemi pravidelně zveřejňován na stránkách reflex.cz i Facebooku Reflexu, zúčastnění čtenáři navíc mohou se svými selfies soutěžit o naprosto unikátní ceny (portrét od Štěpána Mareše).

Redakce Reflexu se také postará o výživné zpravodajství z průběhu festivalu na Facebooku i stránkách časopisu a čtenáři mohou počítat i s oblíbenými exkluzívními filmovými rozhovory, které tak neodmyslitelně patří k aktuální tváři Reflexu.

2727|ReflexPrůvodce filmovým festivalem najdete v aktuálním vydání časopisu Reflex