Margot Robbie

Margot Robbie Zdroj: Profimedia.cz

Hollywood používá ve filmech digitální operace, aby byly herečky štíhlejší a vyšší

Filmaři v Hollywoodu používají na vylepšení svých děl takzvané „digitální operace“, po kterých se zdají některé herečky štíhlejší a vyšší. Spekulují o tom britská média.

O tom, že zejména ženy (mužů se to týká také, ale méně) jsou například v médiích „vylepšovány“ photoshopem se ví dávno a není to nic neobvyklého. Tedy do doby, než vidíte dotyčnou osobu v reálném životě. Je to běžná praxe i v českých médiích, především v ženských časopisech.

Teď bylo poukázáno na případ z dokumentárního filmu o Britney Spears a její show v Las Vegas. Zpěvačka je podle The Sunday Times pozoruhodně vyšší a štíhlejší, tedy že je „digitálně protažená“. Odhad hovoří o sedmi až osmi centimetrech výšky.

O podobné věci se spekuluje již několik týdnů v souvislosti s úspěšným filmem Vlk z Wall Street, který je hojně navštěvovaný i v Česku. Herečka Margot Robbie má v jedné z hlavních scén s Leonardem DeCapriem velmi dlouhé nohy. Jenže podle jejich australských krajanů tomu tak ve skutečnosti není. Přitom právě Robbie nedávno o tom hovořila a podobné úpravy se jí samotné nelíbí, označuje je za šíření nesmyslných stereotypů o ženách.

Někteří producenti podle britských médií stranou přiznávají, že „digitální operace“ se týkají mnoha filmů, nechtějí však prozradit kterých.