Příběh kmotra

Příběh kmotra Zdroj: CSFD.cz

Film o mafiánovi Mrázkovi už vidělo přes 200 tisíc lidí. Na Kajínka ale nemá

Mafián František Mrázek nedokáže konkurovat vrahovi Jiřímu Kajínkovi. Alespoň ne ve filmové podobě. Na dílo Příběh kmotra, který je o Mrázkovi, přišlo zatím 205 tisíc diváků, což je velmi slušný výkon. Jenže film Kajínek vidělo v kinech celkem 800 tisíc lidí.

Už dnes je jasné, že Příběh kmotra sice u diváků zabodoval, ale dá se předpokládat, že na něj do kin přijde kolem 300 tisíc návštěvníků. Oproti Kajínkovi to sice není mnoho, ale ve srovnání s poslední českou produkcí se jedná o dobré číslo. Například diváci nechodili na poslední film Jana Hřebejka Líbánky. Donšajni, televizí Nova silně marketingově podporované poslední dílo Jiřího Menzla, vidělo zatím jen 112 tisíc lidí, což se dá označit za propadák. Nezabral ani přihlouplý Kameňák 4, který produkoval i Jiří Pomeje. Měl do neděle 126 tisíc diváků, což se také nedá označit za úspěch.

Naopak velmi slušný výsledek dosáhla v prvních dnech promítání americká fantasy „Thor: Temný svět“, která šla do kin minulý čtvrtek a do neděle už měla na kontě 66 tisíc diváků.