Aktuální složení kapely Swans.

Aktuální složení kapely Swans. Zdroj: Archiv kapely

Šestice hudebníků z kapely Swans.
Michael Gira, jeden ze zakladatelů Swans.
Michael Gira objektivem Jennifer Church.
Swans připlavali zpátky na hudební scénu.
Vidět a hlavně slyšet naživo můžete Swans 27. listopadu v Praze.
7
Fotogalerie

Rockoví pardálové ze Swans do Prahy nepřijedou jen hrát, ale i slavit

Po třiceti letech na hudební scéně už se o nich dá mluvit jako o rockové klasice. Kapela Swans patřila v 80. letech mezi hvězdy newyorského undergroundu. Po více než desetileté odmlce před dvěma roky opět zazářila - s novou deskou a v novém složení. Její znovuzrození si čeští fandové budou moci vychutnat 27. listopadu v Lucerna Music Baru.

 

V roce 1982 založil hudebník a zpěvák Michael Gira s kytaristou Normanem Westbergem hudební kapelu Swans. I přesto, že se její složení v průběhu let měnilo, oba zakladatelé zůstali a hrají pro své dlouholeté i nové fanoušky i po obnovení kapely v roce 2010.

 

Tehdy se vrátili s velkou slávou a novým albem My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky. Po třináctileté pauze, která následovala po rozpadu kapely, vrazili na scénu s novým elánem. Na tehdejší řetězec úspěšných koncertů navázali letos řada dalších hudebních úspěchů.

 

 

V Praze, kde kapela nevystoupí poprvé, oslaví výročí 30 let od svého založení a také nové dvojalbum The Seer. Michael Gira o něm říká: „The Seer vznikal třicet let. Tohle je vyvrcholení každého předchozího alba skupiny, stejně jako každé hudby, kterou jsem kdy stvořil, na níž jsem se podílel nebo si ji představoval.“

 

Letos na jaře se Swans překonali i v albu We Rose From Your Bed With the Sun in Our Head. To zachycuje živá vystoupení i vývoj, jímž jejich hudba prošla za dobu, kdy se před dvěma lety kapela vrátila zpátky na koncertní i klubová pódia.

 

Vstupenky na vystoupení Swans můžete zakoupit na portálu iVstupenky.cz.