Jan Čechtický

Jan Čechtický Zdroj: Profimedia.cz

Psycho je Honzíkova cesta. Hudebník Jan Čechtický komentuje sedm ukázek zaslaných Reflexem

Polovina projektu Prince of Tennis, hudebník, příležitostný herec, který se jako člen skupin Sebastians nebo Ohm Square zapsal do dějin české populární hudby poměrně nesmazatelně. Stejně si ho bude většina lidí pamatovat jako toho legračního z filmu Šeptej. Poslali jsme mu do studia sedm ukázek a tohle se nám vrátilo jako odpověď.


SLASH - YOU ARE A LIE

Z nového, druhého alba kytaristy Guns N’Roses a fanouška cylindrů, jež nese jméno Apocalyptic Love.

 

Ochutnávka z nového alba musí být pro fanoušky „Kansas rouzis“ a zastánce starých pořádků událost rocku. Největším tajemstvím ale je, jak ve svým věku udrží na hlavě tu houni, jestli přirozeně, nebo s podporou?

 


SOULSAVERS - LONGEST DAY

Elektronický projekt, který vydal album The Light the Dead See a v němž hostuje Dave Gahan, jinak frontman Depeche Mode.

 

Líbí se mi Gahanův vokál, docela se vypracoval od roku 1981. Po úvodní sloce jsem si říkal, že tahle ukázka mi je asi nejblíž, když tu přišel refrén, který to v mých očích trošku shodil.

 


TENACIUS D - RIZE OF THE FENIX

Pilotní singl ze stejnojmenného alba Jacka Blacka a jeho party rockových komiků.

 

(Chtěnej) humor v hudbě je jedna z nejnáročnějších disciplín. Tenacious D je stejně vtipnej jako Nightworkova Tepláková souprava či písničky Alkeholu nebo Kabátů. To by se u nás mohlo chytit … Kdyby to nevyšlo, mohl by coververzi nazpívat Artík Štaidl nebo Václav Neckář.

 

 

GARBAGE - BLOOD FOR POPPIES

Páté studiové album Garbage, vedených charismatickou Shirley Mansonovou.

 

Album má skvělý zvuk (což u Garbage není překvapení), je na něm slyšet pokus o posun k současnější (ještě jednodušší a přesládlejší) tvorbě. Já jsem byl fanouškem spíš jednotlivých singlů kapely, alba Garbage jako celek jsem nebyl schopen moc poslouchat a asi to tak i zůstane …

 

 

Trailer k filmu DIKTÁTOR

Poslední dílo Sachi Barona Cohena, komika, jenž se už jako Ali G nebo Borat nebál urazit úplně kohokoli.

 

Na to určitě jdu, toho chlapíka jsem si oblíbil už jako Aliho [G, když jsem viděl jeho první TV show. Úplně mě dostal systém totálně idiotskýho a trapnýho humoru, kterej se ale jakoby mimoděk dotýká těch nejzásadnějších věcí. Diktátora si nenechám ujít, i když se za Sachu asi budu chvílemi stydět.

 

 

Trailer k filmu PROMETHEUS

Jedna z nejočekávanějších premiér letošního roku, prequel/neprequel k Vetřelecké sáze od Ridleyho Scotta.

 

Podle traileru (a asi by bylo divné, kdyby to bylo jinak) se jedná o opulentní audiovizuální příběh. Nevím, jestli se nechám nachytat, ze sci-fi filmů mě naposledy dostalo 12 opic a to už je nějaký ten pátek. Mám raději cyberpunkovou četbu.

 

 

Trailer k filmu PSYCHO

Film, jenž ve své době šokoval a který i dnes, když už všichni vědí, jak to s maminkou Normana Batese ve skutečnosti bylo, stále děsí a v němž jsou minimálně tři klíčové scény světové kine matografie. Prima Cool jej uvádí 9. 6. půl hodiny po půlnoci.

 

Slabikář strana 7 (hned za obsahem), styl, silné emoce, něco jako pro naši generaci Honzíkova cesta od Bohumila Říhy.