Anna K. představuje svůj Relativni cas

Anna K. představuje svůj Relativni cas Zdroj: Goran Tačevski

Červen 2010 - festival Jamrock v Žamberku
Všechno zlé zažehnáno - Anna K. opět koncertuje a termíny jejích živých vystoupení přibývají
Loni skončila pátá v anketě Zlatý slavík
Z nemoci ji psychicky dostával i zpěv
Radostná extáze celé kapely – jako by žádná nemoc neexistovala
10
Fotogalerie

Anna K. dnes představí svůj Relativní čas

Po pěti letech pokřtí zpěvačka Anna K. nové album. Dnes večer v pražské Lucerně představí nové skladby z desky nazvané Relativní čas.

Anna K: křest desky Relativní čas
kde: Lucerna Music Bar
kdy: 24. listopadu 2011, 20.00
vstupné: 260 korun

 

Pět let života, jehož přirozený běh narušila rakovina, shrnuje nová deska Anny K. Zpěvačka vydává nové album po pěti letech, během nichž jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Nemoc sice již překonala, nicméně na její tvorbu mělo toto období velký vliv. Nová deska se jmenuje Relativní čas a Anna K. jej natočila společně se svým životním a pracovním partnerem Tomášem Varteckým. Pokřtí jej host večera, kapela Wanastovi Vjecy.

 

 

"Wanastovky jsou moji kamarádi. Známe se už od mých hudebních začátků, kdy jsem nazpívala vokály na desku Lži, sex a prachy. Také mě kdysi vzali na velké turné jako hosta. Tehdy to byla skvělá zkušenost, která nasměrovala mou další cestu hudebním světem," vysvětluje výběr hosta. Osmá řadovka Anny K. následuje po předchozí Večernici z roku 2006. Po ní zpěvačka odrostlá kromě jiného na prknech Divadla Semafor vydala ještě výběrové album Best of '93 '07.

 

 

Na desce najdete například skladbu Píseň o slzách, kterou pro Annu K. napsal právě frontman Wanastovek Robert Kodym. Je natočená již rok, "staršího" data jsou ale i další skladby. "Ta deska je průřez mým složitým obdobím, některé písně vznikly již před lety, jiné v poslední době," vysvětluje zpěvačka s tím, že na křtu si fanoušci budou moci album poprvé zakoupit. Do volného prodeje se pak deska dostane o čtyři dny později, v pondělí 28. listopadu.