Zelený Raoul č. 052

Zelený Raoul č. 052 Zdroj: Štěpán Mareš

Beseda tvůrců Zeleného Raoula – Milana Tesaře a Štěpána Mareše

Podle slov Milana Tesaře proběhla beseda standardně – Štěpán Mareš přijel o čtyřicet minut pozdě a proto zůstalo bavení hostů na Milanovi. „Nebylo to vůbec snadné. Byl jsem z toho pěkně zpocený. Vyprávěl jsem hostům o počátcích Raoula, jak vznikl apod.“

Milan nezapomněl pár narážek na to, jak je Štěpán Mareš „nespolehlivý člověk i když trošku nadějný, však sporně talentovaný. Je to zkrátka kluk z vesnice, kde jsme se ho ujali a společně vymysleli něco, co by mohlo každý týden komentovat politickou scénu. Čili od prvního ledna 1995 vzniká až dodnes, každý týden Zelený Raoul.“ Načež dorazil na scénu opozdilec – Štěpán Mareš, jehož (v tu dobu už nečekaný) příchod ocenili lidé výskotem a potleskem.

 

Z otázek na Štěpána byla nejzajímavější ta, zdali nebyl Štěpán smutný, když odešel z politiky Miloš Zeman či Jiří Paroubek, když ve své době byli hlavními postavičkami Raoula. Štěpán Mareš na tuto otázku odpověděl stručně avšak jasně, že ony události akorát řádně oslavil. Na závěr zmínil pár historek, jak si například ministr Kalousek od něho chtěl koupit zvětšeninu kresby, kde v Zeleném Raoulovi nedokáže uspokojit svou ženu v posteli.

 

 

Na závěr přišla zázračná paní, která přesně uhodla soutěžní otázku, že je v čísle 407 na pátém obrázku na hodinách za deset minut šest, což je naprosto neuvěřitelná paměť. Paní si tedy  zaslouženě odnesla knihu Zeleného Raoula a beseda byla u konce.