steven seagal

steven seagal Zdroj: Profimedia.cz

Jste připraveni na Čingischána Stevena Seagala?

Protože on už si na nás brousí zuby i hrany svých ocelových bojovnických dlaní. A když se Steven rozhodne, nic ho nezastaví.

 

Už to sice vypadalo, že na svůj monumentální nápad natočit epický velkofilm, který si sám napíše, zprodukuje a zahraje si v něm legendárního vůdce mongolských hord, zapomněl. S touto ideou totiž vystrašil hollywoodská studia již před více než deseti lety. Tehdy na tento svůj majstrštyk nesehnal zlatý béčkový herec a aktivní humanitární pracovník peníze. Přestože si několikrát zaletěl i se svou suitou do Číny, hledali lokace, místní herce do vedlejších rolí, dokonce se prý musel vypořádat s tamní mafií – a ta, jakkoliv je synonymem krutosti, se Stevenovi podvolila. Nic. Pak jeho hvězda pomalinku pohasínala.

 

 

Ale… Steven Seagal nikdy nepohasne a po letech starý nápad oprášil. Na festivalu akčních filmů v kazašské Astaně se svým neměnným výrazem zfetovaného Buddhy zvedl vítězně ruce nad hlavu; v Kazachstánu našel kromě další inspirace a větší hloubky duševního rozjímání i investory. „Budu na filmu spolupracovat s ruskými a kazašskými filmaři. Dopracováváme už jen detaily zápletky,“ zamával Steven svým pověstným temným pláštěm, jež splývá z jeho mohutných chlapáckých ramen, v dlani zažmoulal modlitební kuličky a blahosklonně přimhouřil oči. Tak, jak to dělává i ve filmech a všem fanouškům se při tom projevu vnitřní síly a moudrosti rozbuší srdce. Otázkou je, co se rozbuší, až se na nás Steven vyřítí coby Čingischán. Jisté je jedno; nikdo mu neunikne.