rihanna

rihanna Zdroj: Youtube.com

Nekompromisní provokatérka Rihanna je víc „gaga“ než Lady Gaga

Jedna z nejúspěšnějších zpěvaček je v USA teprve dva roky plnoletá. Na svých 23 let toho ale stihla hodně. Z královny nezletilých holčiček je sebevědomý sex symbol. Rihanna provokuje a nemá nic společného s ostatními r’n’b hvězdičkami. Stálo ji to hodně modřin. A taky nějaké ty nahé fotky na internetu.

 

Rihanna se do podoby sex symbolu stylizuje už od roku 2007, kdy vyšlo její třetí album Good Girl Gone Bad. Když ji ale zhruba před dvěma lety napadl tehdejší přítel, r’n’b zpěvák Chris Brown, z vychytralého marketingového tahu se stala osobní záležitost. Policejní fotografie se skoro k nepoznání domlácenou zpěvačkou šokovala. Zato nahé obrázky Rihanny, jež (zřejmě) naštvaný Brown vypustil po rozchodu do světa, jí překvapivě posloužily.

 

 

 

Po zkušenostech s domácím násilím Rihanna přitvrdila. Uniformní balady doprovázené pestrobarevnými obrázky střídá vyzývavými videoklipy, ve kterých kamera často záměrně zabírá její poprsí. Na veřejnosti se předvádí v odvážných módních outfitech a někteří znalci módy tvrdí, že během jednoho roku stihne stokrát změnit styl. Pro mainstreamovou zpěvačku to je hodně riskantní. Rihanna se nebojí a vychází jí to. Její urban pop v podobě songů jako S&M nebo Only Girl (In the World) je někdy více „gaga“ než samotná Lady Gaga.

 

 

Z Rihanny vyrostla nekompromisní provokatérka jakou zamlada bývala Madonna. Na obscénní gesta nebo lascivně roztažené nohy (video k Rockstar 101), latexové kostýmy a lesbické scény s modelkou Laetitiou Casta (video k Te Amo), dělo mezi nohama, případně tank místo sexuální hračky (video k Hard) už se dneska tolik nehledí. Povedený fetišistický videoklip k S&M byl přesto v několika zemích zakázán nebo vysílán až po desáté večer. Aby se v Británii vůbec dostal do éteru, vše říkající název se změnil na nic neříkající Come On.

 

 

 

Nejvíce rozruchu ale zatím vyvolal nedávný videoklip k singlu Man Down. Když se v něm stane obětí sexuálního násilí, popadne Rihana pistoli a toho chlapa odpráskne jak psa. R’n’b a rapové videa rády šokují, stačí se podívat na novinku Monster od Kanye Westa. Rihanna podle některých překročila mez, protože se v textu písně prakticky chlubí vraždou. Tahle kontroverze na druhou stranu nevychází z prázdné snahy pobouřit, ale z vlastních špatných zkušeností. Ty z Rihanny udělaly dračici nebezpečnou jako žádnou jinou. Takže když letos v únoru unikla na internet další polonahá fotka,  mohlo to vlastně potěšit i ji.