pařba ve vegas

pařba ve vegas Zdroj: archiv

14 nejlepších filmových pařeb všech dob

Že tygra v koupelně nebo opravdovou živou opici ráno po pařbe v asijské metropoli už nic netroufne? Možná vám to tak bude připadat, až uvidíte Pařbu v Bangkoku, která se chystá do kin. Jenže povedených filmových pitek je víc. Ty nejlepší dokazují, že alkohol je démon, ale taky je s ním celkem sranda. Zvlášť když za toho opilého makovce nakonec nejste vy.

 

Strach a hnus v Las Vegas

Johnny Depp podniká nejen alkoholové orgie. V Las Vegas. Je to divoký zážitek, při kterém se slabším povahám protahují tváře. Holt to režíroval Terry Gilliam. Každopádně aspoň se něco děje.

 

 

Pán prstenů: Návrat krále

V bujaré scéně z prodloužené verze třetího dílu Pána prstenů vydaného na DVD a Blu-ray se Gimli snaží dokázat, že trpaslíky neskolí vůbec nic. Hektolitry vypitého pivo ho ale zradí. Zatímco Legolas cítí jakési jemné šimrání…

 

Kickboxer

Bývaly doby, kdy byl Jean Claude van Damme vážně dobrý… v natáčení toho samého filmu pořád dokola. Kickboxer nad nimi ční jako výkop vysoko nad hlavu. Kvůli scénáři? Ne. Kvůli hereckému výkonu? Možná. Když se Svaly z Bruselu roztančí, je z toho nejtrapnější opilecká scéna všech dob korunovaná bizarním opileckým kickboxem.

 

 

 

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Romantika na opuštěné pláži s neohroženým pirátem a roztomilou mladou dámou začne mít něco do sebe, až když se otevře sklep plný kvalitně uleželého karibského rumu. A když si ta roztomilá mladá dáma neohroženě přihne…

 

Leaving Las Vegas

Nicolas Cage podniká alkoholické orgie. Zase v Las Vegas. V (do)životní roli pije, kouří a nejí. Nezmění to ani spřízněná ztracená duše, kterou je prostitutka Elisabeth Shue. Je to depka. Hlavní hrdina má přesto pár dokonale zábavných hlášek. Hlavně když potká ženskou v baru.

 

Dostaň ho tam

Rockové hvězdy pijí, co chtějí, užívají drogy, jaké chtějí, a dělají to na místech, kam se jejich fanoušci nikdy nedostanou. Když si Russell Brand dá do nosu s Jonahem Hillem a P. Diddym, zachrání je jedině něco pořádně hebkého, nadýchaného a chlupatého.

 

 

Santa je úchyl!

V jeho případě nejde o jednu pořádnou pitku ani kvalitní, kdo ví jak dlouhou, sérii. Nádherně amorální a cynický hrdina prochlastá celý život. Na to si klidně vsaďte, i když ve filmu prakticky jenom nese následky.

 

Sbal prachy a vypadni

Panáky elegantně rozlévané po rtech i po stole s rychlou kadencí podkreslenou britským drum’n’bassem jistě připomenou pravidelnou víkendovou návštěvu u babičky. Mladí gangsteři ze Sbal prachy a vypadni si můžou takhle vyhodit z kopýtka přímo v baru. Vždyť patří otci jednoho z nich.

 

 

Superbad

Pivo, sex, sex s žaludkem na vodě, malůvky penisu… co jiného byste čekali od režiséra Judda Apatowa a pořádné teenagerovské pařby? Komedie Superbad je jich plná. Ukazuje se ale, že vůbec nejlíp se chlastá (a hulí) s dvojkou správných policajtů.

 

Špinavé ulice

Vybavíte si ty opravdu dobře rozjeté večírky, během kterých vás někdo posadí do stroje času, ten vás vcucne a vyplivne až druhý den ráno? Nebo odpoledne? Ne? Nedivíme se. Martin Scorsese ale není jedním z nejtalentovanějších režisérů nadarmo. Žádná jiné filmové opíjení není tak nasáklé autentickou atmosférou jako to z mafiánské klasiky.

 

 

 

Matrix: Reloaded

Spontánní rave v pokračování originálního techno thrilleru na jednu stranu působí hodně srandovně a mimo. Ale je třeba uvědomit, že ti lidé se tak rozjedou navzdory vražedným mašinám lovícím na povrchu někde nad jejich hlavami. Prostě pravá party apokalypsa.

 

Iron Man 2

Co je víc než opíjet se jako miliardář? Opíjet se jako miliardář super hrdina navlečený do hypermoderní zbroje. Sestřelování lahví šampaňského patří k věci. Navíc je to větší zábava, než zvracet do vlastní helmy.

 

Pařba v Las Vegas

„Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas,“ je očividně dost falešná hláška. Nablýskaná fata morgana v poušti v Nevadě by asi jinak nebyla nejproslulejší destinací, co se zpackaných pařeb týče. Tak se jí radši vyhněte a netahejte tygra za ocas. Mohl by totiž patřit Miku Tysonovi.