Helena Zeťová

Helena Zeťová Zdroj: Profimedia.cz / Reflex.cz

Skandál na české hudební scéně: Tajná nahrávka plánů Zeťové a Davida

Dobře informovaný zdroj ze zákulisí české hudební scény se rozhodl zveřejnit nahrávku, která byla tajně pořízena při kutí piklů významných hráčů českého showbyznysu. Nic tak šokujícího tady nebylo od Kočí.

 

Co zaznělo?

 

Lucie Bílá: My už jsme uvažovali s Gipsym.cz, že uděláme novou kapelu.

Helena Zeťová: No, vždyť počkej, my máme na účtech už 120 milionů na novou kapelu.

Michal David: 120 milionů na co? Na novou kapelu?

Helena Zeťová: Fakt na novou kapelu.

 

 

Zeťová: Já si dám kapučínko.

Michal David: Je jistota, že vás Český rozhlas podrží? Že vás nenechá chcípnout? Já si nedokážu představit, že ten Hrdinka je schopen zařadit na play list písničku, která není na čtyři doby. Já nevěřím, že to bude fungovat, že on půjde do takového rizika.

Zeťová: ...akorát, že rada pro rozhlasové vysílání mu to nedovolí. Já vám to řeknu jinak. ... to je tvoje vina, ... tys s tímhle zmrdem si to tady celou dobu hrál, on ovládá hitparádu. To je tvoje vina, to je tvojí slabostí. Ty jdi do prdele. My tě odpálíme. Uděláme nové čisté NIGHTWORK (Kroky Františka Janečka, pozn. red.) . ... Jestli to prostě nezvládne, tak oni ho odstřelej. Vezme to někdo jinej, já nevím kdo.

Michal David: Ten Janeček tam má takovou sílu v Nightwork? Jako třeba oni s Dickem? (Myslí Dykem, pozn. red.)

Zeťová: Obrovskou, mají fanoušky. Dyk je slabej. ... Hrdinka je v pohodě. ... Otevřeně. Těm velkejm hráčům, se kterejma my hrajeme, se hodí být na play listu v rozhlase. Hrdinka to tam nasype.

Michal David: Tam má Hrdinku ten Janeček.

Zeťová: Oni furt počítají s tím, že se chtějí udržet v play listu, ale paradoxně play list jedinej, kdo ho chce udržet, je Jiří Hrdinka, kterej tímhle přichází o provize. Tohleto ho donutit udělat - ten včerejší radikální krok - ho donutil udělat Koller a rockeři. Ti mu řekli - jestli to neuděláš, my to necháme poslat do Radia 1 a ty tě popravěj. Tys jim tu hitparádu dal, ty jsi ten, kdo za to může. A on se pochlapil a udělal to takhle. ... Sunshine byli ti, kdo s tím včera přišli, s tou myšlenkou, že Nightwork musejí z play listu. Včera jsem seděla s Kayem. Hele, on se najednou probere, je hrozně mravní. Včera se mnou seděl a byl to on, kdo řekl, tak takhle ne.

 

 

Zeťová: My jsme počítali s tím, že takoví ti... Vojtkové, takoví ti, co jim jde o prachy, o kšefty, se seberou a řeknou si: hele, radši než přijít o prodeje nebo o příjmy z autorskejch práv, tak do toho půjdou. A oni půjdou, až jim to jakoby dojde, ale oni furt mají pocit, jakoby, že ti Nighwork, ten Prachař, nechápou, o co jde. On furt nechápe, že to není hudba.

 

 

Michal David: Jakou v tom hraje roli třeba Pepa Melen? Má šanci na nějaký návrat?

Zeťová: Jo, Pepa se vrací.

Michal David: Pepa se chce vrátit?

Zeťová: Pepa se už vrátil. My jsme ho spolu s Kubou z Nightwork vrátili do hry.

Michal David: Pochybuju, a pak, dívej - jeden zpěvák kvůli demenci odejde a druhý se vrátí?

Zeťová: Ale on řekne. Mně to zpívá. Mně to výborně zpívá, ale...

Michal David: My jsme tady jako v Jiříkově vidění.

Zeťová: Nohavica se taky posral. No, oni se všichni v nějakou chvíli posrali, protože se prostě jako... ... Nohavica se asi hrozně bál toho, že když nezahraje s Kabátem, tak to bude ještě horší, protože jim bude Hrdinka řídit ten play list a bude ho dál řídit a kasírovat. To on teďka dělá, ale nedělá to ve 100 procentech.

 

 

Zeťová: Márdí je jejich kandidát na zpěváka. ... Bartošek po tom jde. Bartošek to všecko ví.

Michal David: A Bartoška platí taky rozhlas?

Zeťová: ...Nohavica jim to dal. Ty nahrávky. A kdyby..., v těch největších sračkách nebude. Protože on je ten zdroj. A to stejný oni nabízejí tomu, kdo to zahraje. Dara Rollins je jediná, která teď hraje s náma.

 

Poznámka:Nahrávka je značně nekvalitní a velké části není zcela rozumět. Vybrali jsme dle našeho názoru nejzávažnější tvrzení na nahrávce a tam, kde nebylo zcela rozumět, je text vytečkován.