Jak se Aleš potkal s Harry Potterem

Jak se Aleš potkal s Harry Potterem Zdroj: Inventura.org

Autistický chlapec natočil skvělý krátký film s Harry Potterem

Mladý Aleš Koudela trpí autismem. Chorobou, která se projevuje abnormální sociální interakcí, stále se opakujícími vzorci chování a v podstatě narušenými komunikačními schopnostmi. To ovšem neznamená, že by Aleš nebyl vskutku nadaný.

V krátkém animovaném snímku autor nezapře své dvě největší záliby – vesmír a Harryho Pottera. Film vznikl ve sdružení Inventura, které je u nás zcela prvním centrem pro podporu a především prezentaci umělecké a publicistické tvorby lidí s mentálním hendikepem. Tam se ihned stal jedním z nejoblíbenějších snímků. Aleš celý film vymyslel, nakreslil a nakonec i nadaboval. Stručně řečeno se ve filmu, společně s Alešem a Harrym vydáme do vesmíru, kde narazíme na UFO. Tam si Aleš, po přemožení nepřátelských mimozemšťanů, vezme tři věci, co ležely na stole, které si přiveze s sebou na naší planetu.

 

 

Díky elixíru mládí vzkřísí dědečka z hrobu a na jakémsi chipu ukáže tatínkovi pod mikroskopem malé mimozemšťánky, čímž mu dokáže, že existuje mimozemský život. Ve filmu „Jak se Aleš potkal s Harry Potterem“ jsou nečekaně propracované detaily. Ty má autor nacvičené ze svého druhého hobby, čímž je fotografování. Aleš je údajně mezi přáteli oblíbený pro svůj smysl pro humor a také pro své inspirativní otázky. Vítejte ve světě Aleše Koudely.

 

Video placeholde
Jak se Aleš potkal s Harry Potterem • Inventura.org