Robocop

Robocop Zdroj: dogandponyshowwebsite.com

Jakou sochu chcete mít ve svém městě? V Detroitu bude stát RoboCop

Fandové filmového hrdiny a ikonického kybernetického policajta se na internetu složili na zábavnou poctu. Sošného RoboCopa vztyčí v jeho „domácím“ městě ať se to radnici líbí, nebo ne.

 

Proč v Detroitu, kde se odehrává děj všech tří filmů i dvou hraných a animovaných seriálů s RoboCopem, ještě nestojí socha ideálního ochránce zákona a pořádku? Tak se ptali fandové na internetu. A přestože starosta Dave Bing ještě stačil označit nápad za absurdní, nikdo ho už neposlouchal. Iniciativa Detroit Needs RoboCop se myšlenky chytla a potřebných 50 tisíc dolarů vybrala během jediného týdne.

 

 

„Nápad vzbudil zájem, protože se jeví jako něco, co se mělo udělat už dávno,“ říká hlavní investor Pete Hottelet, který vlastní internetový obchod Omni Consumer Products, kde se prodávají bonbóny inspirované Krotiteli duchů nebo lahváče ze seriálu True Blood. „Lidi hnala stejná motivace jako ta, co je nutí přispívat na stránky jako je Wikipedie.“

 

Hottelet má zařízenou výrobu sochy, podal oficiální návrh a čeká, až ho na radnici projednají. Ale i kdyby představitelé města znovu zaujali odmítavý postoj, RoboCopa nezastaví. „Potenciálně máme k dispozici i několik soukromých pozemků, jeden z nich je naproti Michigan Central Station,“ dodává Hottelet. RoboCop by tak mohl stát naproti jedné z detroitských architektonických památek. „Ať se stane cokoliv, socha bude a budeme ji mít kam postavit.“

 

 

Myslí si to i původní představitel RoboCopa Peter Weller, který se k iniciativě připojil v komediálním videu na webu Funny or Die. Socha se má stát vyhledávaným turistickým místem. Stejně jako Superman v illinoiském Metropolis, Rocky ve Filadelfii nebo Bruce Lee, který střeží Hong Kong. Svědčí také o tom, že s dostatkem peněz můžete postavit sochu kohokoliv kdekoliv. Stačí si vymyslet takového hrdinu, který má dost fanoušků na internetu.