Gaga

Gaga Zdroj: Youtube.com

Lady Gaga: Matka zrůda má nový videoklip. Zrůdně prázdný a kradený

Matka zrůda má nový videoklip a statisíce jejích fanoušků se z toho můžou zvencnout. Singl „Born this way“ je přitom vykradený až na půdu a hutný asi jako atmosféra na Marsu.

 

Nikdo dnes není placený ve zlatých cihlách větší gramáže, než ten, kdo umí vybudit očekávání publika až k zbláznění. Na výsledném produktu už tolik nezáleží, hlavně, aby se na to lidé těšili jako Christian Bale ve filmu The Fighter na další dávku cracku. Umíte-li lidi přesvědčit, aby si koupili nový multivitamin, slavíte úspěch (čert vem fakt, že multivitamin je k ničemu a jim beztak nic není). Umíte-li je nahnat bezvadným trailerem na bezduchý film do kina, slavíte úspěch. Lady Gaga se svým týmem marketérů z pekla teď tuhle technologii očekávání na steroidech posunula na nový level – reklama na její nový klip totiž tvoří celou třetinu samotného jejího nového klipu.

 

 

Začne to tak, že Lady Gaga, Matka zrůda („Mother Monster“, jak sama sebe označuje) celé dvě minuty rodí. Na oběžné dráze. Uvnitř nějaké tajné vládní orbitální stanice (mimochodem, odkdy se "edgy" muzikanti ztotožňují s vládnoucí garniturou?). Rodí nějakou novou rasu dokonalých lidí; patrně takových, kteří nerozeznají reklamu na sekačku od skutečné sekačky (a ušetří tím práci výrobcům sekaček) (a nakonec všichni zhynou v moři plevelu). A je tam jednorožec. A Lady Gaga má dvě hlavy. A také nějakou „ev00l“ inkarnaci, která střílí ze samopalu a má dlouhé vlasy. Celé tohle porodní extempore trvá tři minuty. Pak se to konečně rozjede. Tedy...

 

 

Po třech minutách, co vám fatalisticky zabarvený hlas hustí do hlavy, jak monstrózně vyjetá věc vás čeká, Lady Gaga konečně přestane rodit (patrně jí pan Spock jemně naznačil, že plýtvá kontrakcemi, protože ať porodíte na oběžné dráze cokoliv, cestou dolů to beztak shoří v atmosféře), nakráčí Matka zrůda ve spoďárách mezi exaltované tanečníky a beze všeho studu a bázně vyšvihne tak dokonalou vykrádávku Madonnina Express Yourself, že by se z toho mohl Jan Kalousek bratřit se Support Lesbiens, dokud Slunce nezhasne.

 

 

Matka zrůda porodila dokonalý produkt doby – dokonale vyprázdněné perpetuum mobile říznuté černou dírou, které se na orbitě plácá po zádech s takovou vervou, že už vám ani nevadí, že ve vesmírném vakuu ve skutečnosti není nic slyšet.