John F. Kennedy

John F. Kennedy Zdroj: Victor Hugo King

Na rodinu si sahat nedáme: Rodina prezidenta J.F.K. zakázala vysílat seriál The Kennedys

Podle neoficiálních zdrojů z produkce televizní stanice A&E Television Network, která seriál pro svůj History Channel natočila, tvrdě zalobovala dcera Johna F. Kennedyho  Caroline Kennedy spolu s jeho neteří Marii Shriver, manželkou terminátora Arnolda Schwarzeneggera. Televize tak stáhla seriál z vysílání pouze pár týdnů před jeho uvedením s chatrným vysvětlením, že až po natočení zjistili, že zpracování tématu nezapadá přesně do dramaturgických vizí. Vedení současně mlhavě přislíbilo, že zajisté seriál někdy a na nějakém jiném kanále odvysílá.

Americké časopisy plnilo natáčení finančně nákladného osmidílného seriálu celé léto. Koneckonců hlavní roli módní ikony Jackie Kennedy si střihla manželka Toma Cruise Katie Holmes, jež je dnes považována mnohými za nepřímou nástupkyni stylu právě legendární první dámy Jackie O. The History Channel, kde měl seriál letos na jaře odstartovat, si mnul díky nebývalému zájmu ruce, módní návrháři, kteří celou slavnou rodinku před kamerami oblékali, taky.

 

Až přišla studené sprcha z úst dcery právě v seriálu propíraného JFK, kterou razantně podpořila bývalá herečka Maria Shriver. Rodinu si na plátně zostudit nedáme, zvlášť když nám nikdo nedal schválit scénář a nepodíleli jsme se na výběru herců. Nic nepomohly oslavné ódy, které už od prosince (kdy nátlak rodiny Kennedyů na majitele AETN začal) na slavnou prezidentskou rodinku pěla právě Katie Holmes a přitom pózovala oblečená a načesaná jako Jackie O.
„Kennedyové byli už ve své době globální superstars.

 

 

Byli taková naše americká královská rodina. Každý chce být jako oni. I my s Tomem,“ zalamovala ruce na hrudi v televizních interview filmová Jackie O. „Jak já je obdivuji! A teď, po natáčení ještě víc. Věděli jste třeba, že Jackie O. potratila chvíli před tím, než zastřelili Johna?“ deklamovala bezelstně do světa úzkostlivě chráněná rodinná tajemství.

 

To byla rána nožem do zad Caroline Kennedy, která s jedním ze spoluvlastníků AETN, kterým je Walt Disney Co., loni podepsala smlouvu na vydání knihy dosud nepublikovaných rozhovorů s jejími rodiči, kterou ona sama bude editovat, hlídat a bude mít naprosté právo veta. Seriál The Kennedys se poněkud utrhl ze řetězu a o dobrý rok předběhl její knihu. Nejen, že Caroline ani zbytek rodiny netuší, co všechno se skrz televizní obrazovky dostane mezi lidi, ale hlavně je tím ohrožena vysoká exkluzivita její knihy a tedy prodeje. Kdo si bude číst už jednou odtajněná tajemství? A čert vem nezávislost médií, když jde o rodinu Kennedyů, americký národní poklad.