Libor Pešek

Libor Pešek Zdroj: mimoramec.cz

Chystá se jeden z největších koncertů roku – Symfonie tisíců

Rozšíření jeviště kvůli nebývalému počtu účinkujících, i to byly přípravy na jeden z vůbec největších koncertů vážné hudby celého letošního roku. Stovky hudebníků a zpěváků můžete ve středu večer 19. ledna vidět v pražském Obecním domě při provedení 8. symfonie Tisíců Gustava Mahlera. Divákům ji nabídne Český národní symfonický orchestr pod vedením šéfdirigenta Libora Peška.

 

„Diváci uvidí kolem 250 účinkujících, což je na české poměry skutečně nebývalý počet, ale Mahler počítal s tím, že jeho symfonie bude velkolepá. Je jen škoda, že v Praze neexistuje větší koncertní hala, kde bychom mohli uvést toto dílo i s větším počtem lidí,“ řekl Reflexu Jan Hasenöhrl, který v roce 1993Český národní symfonický orchestr založil a je i jeho hlavním manažerem.Hasenöhrl je i významný český trumpetista.

 


 

ČNSO pod vedením šéfdirigenta Libora Peška uvede symfonii jako poctu ke stému výročí Gustava Mahlera i jako připomínku, že autor se narodil na území Česka. Tato akce je první velkou připomínkou tohoto výročí.  Na video ze zkoušky Českého národního symfonického orchestru na koncert 8. symfonie Tisíců Gustava Mahlera se můžete podívat zde.