Kovbojové a vetřelci

Kovbojové a vetřelci Zdroj: Touchstone Pictures

Pět filmů s diskutabilními názvy, kvůli kterým stojí za to žít i v roce 2011

Nový rok přichází s plnou parádou. Má ale co nabídnout? Vybrali jsme pětici snímků, kvůli kterým by měl stát za to.

 

Sucker Punch

Na co se těšit: V tomhle filmu bude úplně všechno. Pět krasavic vyzbrojených samopaly a samurajskými meči, obří roboti a nacistické vzducholodě se svastikami na kormidlech. Režisér Zack Snyder (300, Watchmen) začal evidentně brát nějaké hodně kvalitní drogy, takže bude velká legrace.

V čem je problém: Tento film sníží kulturní standard euroamerické civilizace o polovinu.

Na druhou stranu... Nám to nevadí. Kde je ten popcorn?

 

Sucker PunchSucker Punch|Warner Bros.

 

 

Kovbojové a vetřelci (Cowboys and aliens)

Na co se těšit: Na kovboje. Na vetřelce. Na Daniela Craiga (Bond, James Bond) s mimozemským kanónem přimontovaným k ruce. A na Harrisona Forda (Jones, Indiana Jones) v klobouku.

V čem je problém: Šestnáctistránková komiksová předloha pro Kovboje a vetřelce vznikla pouze z toho důvodu, aby mohl vydavatel komiksu vlastnit práva na název „Kovbojové a vetřelci“, který mu v té době připadal cool a o němž se správně domníval, že ho bude chtít někdy někdo koupit.

Na druhou stranu... Kdo potřebuje scénář, když má Bonda i Jonese?

 

 

Pařba v Thajsku (Hangover 2)

Na co se těšit: Zabijácky vtipných komedií má člověk v paměti jen pár. Vedle Superbad a Kick-Ass k nim patří také Pařba ve Vegas – láskyplný příběh, v němž se naráží s batolaty do dveří od taxíku a jehož hrdinové se dějem probíjejí v postalkoholické amnézii. Tohle je druhý díl.

V čem je problém: Původně se měl v Hangover 2 (jak se to bude jmenovat v češtině zatím jen střílíme od boku) objevit i Mel Gibson, ale ten se na proslulých telefonických nahrávkách projevil jako psychopat, takže ho už v žádném filmu nechtějí a Gibson si bude muset něco natočit sám. Třeba Umučení Krista 2.

Na druhou stranu... Mela Gibsona nahradí Liam Neeson.

 

 

Piráti z Karibiku 4 (Pirates of the Carribean: On Stranger Tides)

Na co se těšit: Na kapitána Jacka Sparrowa.

V čem je problém: Nebude tam Keira Knightley.

Na druhou stranu... Bude tam Penelope Cruz.

 

 

 

Červená Karkulka (Red Riding Hood)

Na co se těšit: Červená Karkulka vyrostla z dětských dupaček a vlk už si hned tak rozpárat břicho také nenechá. Tentokrát je Karkulka děvče na vdávání a vlk je vlkodlak. A oba jsou jakože sexy.

V čem je problém: Kdyby ten snímek točil třeba Carpenter podle Angely Carterové, můžeme začít slavit. Jenže tuhle Karkulku točí Catherine Hardwicková. Která natočila Stmívání. Jako bychom neměli dost ukňouraných emo upírů, teď nám naservíruje ještě emo vlkodlaky.

Na druhou stranu... Ne, skutečně, emo vlkodlaci musí zemřít, přes to nejede vlak. Všechny sázky na Karkulku.