Zelený Raoul - Silvestr

Zelený Raoul - Silvestr Zdroj: Štěpán Mareš, koláž: Reflex.cz

Ve skutečnosti vypadám takhle

Zamčeno je, klika zatarasená židlí, zásoba pitné vody je na svém místě, stejně jako dvě téměř prošlé bagety. A půl lahve vodky. Na kuráž. Nevím, jak dlouho u tohohle počítače přežiju, než ty dveře vykopnou nebo rozřežou autogenem, ale mám úkol a já ho splním! Protože já už dál nemůžu, už to prostě musí ven. Tohle je příležitost, která se už nemusí opakovat. Ono se to totiž málo ví, ale moji komiksovou verzi cenzurují. Prý kvůli tomu „že se jim tam některé věci nehodí“, ale já vím, jak to je doopravdy! Nechtějí, aby pravda vyšla najevo.

 

Anebo Štěpán Mareš neumí nakreslit ministra kultury Jiřího Bessera. Takže mi o něm nevzali jeden skvělý díl. A já jim tolikrát chtěl říct, co si o Besserovi myslím. Viděl jsem ho křtít knížku Toulavá kamera 11, viděl jsem ho ometat se na křestu skupiny Kabát. Byl ve Všechnoparty. Prostě všechny zásadní kulturní události skoro evropského významu. Chtěl jsem, aby o tom nakreslili jeden díl. Prý to není dostatečně vtipné. Ale no tak. Pokud není zábavný ministr kultury, který za kulturu považuje jedenácté pokračování přepsaných scénářů televizního pořadu, tak co už sakra je? Kde mám tu vodku? Aha... Tady. Měl jsem skvělé příběhy o ministru Besserovi. O tom, jak příště bude křtít telefonní seznam, protože kulturní formou přispívá k tomu, aby se lidé v České republice navzájem lépe poznali. Prý ne, že tam raději bude něco o Ženě za pultem.

 

 

Měl jsem skvělý námět na díl, ve kterém šéf kulturní rubriky MFDnes Jan Kábrt pláče dojetím nad novým dílem Harryho Pottera a přirovnává ho k vrcholnému období Milana Kundery. Jenže prý Kábrt je všem jedno. Že prý tam dáme radši Víta Bártu.

 

Co mi ještě zakázali? Leoše Mareše. Prej je všude. Ježíš, právě to byl ten fór, ne? Že pustíte rádio - Leoš Mareš, otevřete konzervu - Leoš Mareš. V televizi jenom Leoš Mareš. Bylo by to vtipný, speciálně s tou zápletkou, že čert a Leoš Mareš nikdy nespí. Ne, místo toho Klaus.

 

 

Nejvíc mne ale vytočilo, že nikdy nedali do komiksu něco o Avatarovi. Navrhoval jsem jim to třikrát. Ani nevim, na co už se vymlouvali. Ale místo toho tam byl Primář Sova. Toho prej Češi znaj. Dělat si jméno na mimozemšťanech, to by jim šlo, ale aby jednoho dali do příběhu… Dyť to je normální rasismus tohleto. A já chci, aby se to vědělo.

 

Sakra, buď je to bušení na dveře čím dál silnější, nebo je ta vodka nějaká divná.

 

No nic, je na čase vám říct to hlavní. Víte, Štěpán Mareš je férovej kluk. Ale já si na těch jeho obrázcích nejsem moc podobný. To se taky málo ví. Ve skutečnosti vypadám takhle (viz obrázek nahóře)...

 

Hergot, ta vodka je vážně nějaká divná…