Filip Horáček, Prohrála v katách.

Filip Horáček, Prohrála v katách. Zdroj: Tomáš Třeštík

Kam za štědrovečerní zábavou? Na rockovou půlnoční

Pro ty, kteří se po štědrovečerní večeři chtějí odreagovat jinak, než u televize či na mších v kostelech, připravila kapela Prohrála v kartách rockovou „půlnoční“. Tento svůj již tradiční speciální koncert odehraje o štědrovečerní půlnoci 24. prosince v klubu Vagón v Praze na Národní třídě.

Album kapely Prohrála v kartách s názvem KanibaLOVE vyšlo v roce 2009 jako příloha časopisu Reflex. V jednom z jejích klipů účinkovali Jiří X. Doležal a jeho manželka Alex, kteří mezi spěchajícími lidmi v metru poklidně prožívali svoji romantickou večeři. A stejně jako v minulých letech, tak také letos kapela tradičně pořádá svoji netradiční oslavu Štědrého večera v pražském klubu Vagon. Od 23 hodin představí své neobvyklé úpravy vánočních koled branické uskupení Coolová dáma, vedené bubeníkem “Prohrály” Matoušem K. Řeřichou. A od půlnoci pak, jak bylo naznačeno, bude už pódium patřit Prohrála v kartách.

„Hrát o půlnoci na Štědrý večer je opravdu zvláštní. Už jen ten skokový přechod od intimní pohody u vánočního stromku do narvaného klubu je velký šok. Všichni už jsou tou dobou tak nějak uvolnění, takže to jede od začátku do konce a člověk navíc potká spoustu kamarádů, kteří už to taky mají jako takovou zvláštní vánoční tradici,“ říká zpěvák a kytarista Filip Horáček, který je vedle své kapely také držitelem dvou cen Anděl Akademie populární hudby za spoluautorství písní zpěvaček Anny K. („Nebe“, 2000) a Anety Langerové („V bezvětří“, 2010).

 

DVA A PŮLMĚSÍC – v klipu k reflexovské edici alba KanibaLOVE účinkuje Jiří X. Doležal:

 

 

MATKA MĚST - …co se stalo s naší „stověžatou“? předvolební klip, stále aktuální i po volbách: