Fanánek s Kryštofem Kazbundou, který bude hrát nejmladšího, tedy devíti- až dvanáctiletého Fanánka, v připravovaném filmu.

Fanánek s Kryštofem Kazbundou, který bude hrát nejmladšího, tedy devíti- až dvanáctiletého Fanánka, v připravovaném filmu. Zdroj: archiv nakl. Daranus

Fanánkovy patálie knižně i na plátně!

Zpěvák Tří sester Lou Fanánek Hagen se před Vánoci ztopořil k velikému činu. Tento měsíc totiž přišel s jakýmsi dovětkem ke svým memoárům Tak to bylo, tak to je..., kterých se podle vydavatele od roku 1998 prodalo na 15 000 kusů.

Novinka se jmenuje Járo, kakao!, vydalo ji nakladatelství Jana Hlaváče Daranus a fanoušek Tří sester (ale taky zájemce o ideové podloží kapely Orlík, případně milovník branických pajzlů či ortodoxní „kozař“) si při četbě přijde na své. Fanánek komentuje svoje vybrané písňové texty a ve vlnách volných asociací pokoupe nejen kolegy z kapely nebo Frantu Sahulu (R.I.P.), ale hned na prvních stránkách taky grafika Reflexu a Gea Nosála, tedy Tomáše Noska, který s Fanánkem kdysi zlobíval a na záchytce u Apolináře končíval. Bonus pro ženské čtenářky: na dvoustraně 24 a 25 je Fanánek úplně nahatej!

 

 

Protože Fanánek, někdejší reklamní textař a autor muzikálových libret, píše dosti dobře, vtipně a – nejen díky ironii, nadávkám a vulgarismům – barvitě, čtenáře nad novou knihou maně napadá, proč ony obrazy z dějin národa třísesterského nejsou po čtvrtstoletí existence kapely už dávno zachyceny na plátně. Prý budou, tvrdí Fanánkův kamarád, vydavatel a spoluscenárista chystaného snímku Jan Hlaváč: „Jestli všechno dobře dopadne a něco se nesepsuje, mělo by se začít natáčet v zimě 2011/2012. Film bude o Fanánkově dospívání a je to vlastně retro osmdesátých let a počátku let devadesátých. Končí se v Lucerně na prvním velkém a dodnes legendárním koncertě Tří sester, kde pankáči a skinheadi společnými silami vymlátili sál a Tři sestry pak měly na dlouhých deset let v Lucerně stopku.

 

 

Fanánek, Magor a spol. se objeví až v závěru filmu, jinak je budou ztvárňovat herci. Protože film zasahuje poměrně velké časové období, Fanánka budou hrát tři kluci – jeden pro věk 9-12 let, další pro období puberty a třetí pro období rané dospělosti.“ Komedii bude režírovat Martin Dolenský, známý zatím svou televizní tvorbou dokumentů, seriálů a pohádek. Párky už se podávaj a černý pivo k nim!