Putin

Putin Zdroj: Youtube.com

Putin zpívá a hraje na piano. Bellucciová i Costner jsou z něj paf

To, že světoví státníci mají tradičně blízký vztah k umění, víme dávno: Bill Clinton proslul jako zdatný saxofonista, Václav Klaus umí potrápit foukací harmoniku a Boris Jelcin je originální tanečník. Do galerie bizarností teď přibyla nová položka. Judista, důstojník KGB, prezident a tč. premiér Ruské federace Vladimir Vladimirovič Putin nechal před zkoprnělými hollywoodskými celebritami rozeznít klavírní křídlo a nádavkem zazpíval skladbu Blueberry Hill.

 

Vladimir Vladimirovič je muž mnoha tváří. Na charitativním večírku, který uspořádal v Petrohradě a na nějž pozval světová herecká esa, působí jako hodný strýček, který nezkazí žádnou legraci. Jeho performance na scénograficky dotaženém pódiu se okamžitě stala internetovým hitem.

 

 

Co na tom, že klavír viděl maximálně podruhé v životě (poprvé to mohlo být na generální zkoušce, když mu jeho poradce pro kulturu a osvětu kreslil na klaviaturu, kdy má zmáčknout jakou klávesu), co na tom, že zpěváka by z něj neudělala ani Lída Noppová; Kurt Russel, Goldie Hawnová, Gerard Depardieu, Vincent Cassel, Kevin Costner, Monica Bellucciová, Mickey Rourke a další a další hvězdné tváře byly rozzářeny nadšením.

 

 

Evidentně odvázaná Sharon Stoneová dokonce z publika doprovázela premiérův výstup churchilovskoou viktorkou – asi někde zahlédla jedenadvacet let staré záběry z Letné a nějak se jí to všechno popletlo. Východ jako východ, Hutka jako Putin. Následnou standing ovation by každopádně ruskému premiérovi záviděli i účastníci talentových soutěží. Internetoví kutilové a mashupéři získali skvělý materiál.