cocker

cocker Zdroj: archiv

Mišík, Spooky a Joe Cocker: Váš program na tento týden

Legendy českého i světového rocku, nostalgická vzpomínka na zlaté časy taneční scény, pohled na její žhavou současnost a nekompromisní kapela jednoho z nejvýznamnějších hudebních producentů posledních dvaceti let. I tak vypadá koncertní nabídka na tento týden.

 

Vladimír Mišík & etc...

6. 10. 2010, Palác Akropolis, Praha

„CD Ztracený podzim má mnoho barevných odstínů, snad ještě víc než podzim skutečný ... Vzniklo album pro Etc... netypické, zvláště v kontrastu s předchozí „řadovkou“ Umlkly stroje. Jednoduchost nových skladeb je ovšem pouze zdánlivá. Oč snadněji vklouznou do uší posluchače, o to útulněji se zabydlí v jeho hlavě,“ napsal mimo jiné v recenzi pro Reflex publicista Michal Bystrov. Dodejme jen, že deska Ztracený podzim bude pokřtěna ve středu 6. října za účasti hostů Olina Nejezchleby a Petra Skoumala.

 

 

 

Joe Cocker

7. 10., hala Vodová, Brno

Na hitparády úspěšně zaútočil už v roce 1968 předělávkou beatlesácké skladby A Little Help from My Friends, nesmrtelnost mu přineslo o rok později vystoupení na Woodstocku – jeho koncertní set je dodnes hodnocen jako jeden z nejpodařenějších momentů legendárního festivalu. Joe Cocker (na fotografii) od té doby vydal více než dvacet desek, získal řadu ocenění a časopis Rolling Stone jej zařadil na 97. místo nejlepších zpěváků všech dob. Jeho brněnský koncert byl přesunut z haly Rondo do haly Vodová.

 

 

 

Spooky

8. 10. 2010, Roxy, Praha

Dvojice Spooky (Duncan Forbes a Charlie May) patří mezi nezpochybnitelné klasiky taneční scény. Jejich hity jako Don´t Panic, Stereo či Schmoo ve své době (řeč je o devadesátých letech minulého století) bouraly hitparády i taneční parkety po celé Evropě a chlapce i dívky se svítícími červenými rohy na hlavě a píšťalkami na krku (tedy dnešní třicátníky) při vzpomínkách na zlaté raveové časy ještě teď bolí hlava. Zřejmě se nedá čekat nic moc aktuálního - koncert Spooky může být ale docela příjemnou nostalgickou vzpomínkou.

 

 

 

Skream

9. 10. 2010, Roxy, Praha

Dubstep je hudební styl, který už v Anglii nějakou tu dobu hýbe klubovým tanečním undergroundem. Pokud si o něm chcete udělat obrázek, čtyřiadvacetiletý producent Ollie Jones neboli Skream je pro vás tou pravou volbou. Jeho pět let starý track Midnight Request Line patří k základním stavebním kamenům žánru. Skream letos vydal svou druhou deskou Outside The Box a chystá společný singl s The Prodigy.

 

 

 

Shellac

10. 10. 2010, Futurum, Praha

Steve Albini je chlapík, bez něhož by desky Nirvany, Pixies či PJ Harvey zněly jinak, než jak je známe. Skvostných producentských zářezů má za čtvrtstoletí fungování na scéně podstatně víc (spolupracoval třeba taky s Robertem Plantem, The Stooges či Jarvisem Cockerem) pro nás je však teď důležitá jeho kapela Shellac. Trio fungující od roku 1992 se do Prahy vrací po dvou letech. Nekompromisní skupina, která kašle na zažité stereotypy o fungování hudebního byznysu se ve Futuru objeví ve společnosti italsko-americké formace Bellini.

 

 

Vybrali jste si? Hlasujte pro nás v Křišťálové Lupě 2010. Děkujeme.