i´m still here

i´m still here Zdroj: wikipedia.org

Před rokem a půl jsme ho odepsali. Teď je Joaquin zpět

Znáte ho třeba jako Johnnyho Cashe z filmu Walk The Line či jako Lucia Aurelia Commoda ze ScottovaGladiátora. Joaquin Phoenix je jistě znamenitý herec. Před rokem a půl se ale definitivně zbláznil… Alespoň to tak vypadalo.

 

Stalo se 11. února 2009 v talk show Davida Lettermana: do pořadu byl pozván úspěšný herec, mj. několikrát nominovaný na Oscara, aby propagoval svůj nejnovější film – romantické drama Two Lovers (Milenci). Dorazil obtloustý, zarostlý, rozcuchaný chlapík v černých brýlích – na otázky překvapeného moderátora spíš neodpovídal než odpovídal a vůbec to vypadalo, že má za sebou divokou noc, v níž hlavní roli rozhodně nehrál jen alkohol. Světu sdělil, že končí s herectvím a že se hodlá věnovat hip-hopu. Desetiminutová seance je veliká legrace ukončená Lettermanovou větou „Škoda Joaquine, že jste tu dnešní večer nebyl tak úplně s námi“. Video záhy obletělo svět. Média převzala zprávu o smutném konci jedné celebrity.

 

 

O více než rok a půl později, začátkem letošního září, přišel do stejného pořadu zcela jiný Phoenix. Tentokrát aby propagoval, světe div se, svůj další film – mystifikační snímek I´m Still Here. Natočil jej se svým švagrem Caseym Affleckem a hraje v něm roli … obtloustlé, zarostlé, rozcuchané hvězdy, která se vykašlala na film a rozhodla se věnovat hip-hopu. Joaquin se Lettermanovi omluvil za své únorové extempore a přiznal, že jeho show použil jako startovací dráhu chystaného projektu.

 

 

Co dokazují zmíněná videa z pořadu Late Show with David Letterman? Jednak to, že moderátor celou situaci skvěle ustál a dokázal z ní ve všech směrech vytěžit maximum. A pak taky, že Joaquin Phoenix je opravdu skvělý herec, který dokáže ve své podstatě dost pubertální nápad „odprezentovat“ tak, že ani zkušený rutinér typu Lettermana netuší, na čem vlastně je. A to už měl čest s takovými borci jako je Andy Kaufman nebo Sacha Baron Cohen…

 

Zaujal vás tento článek? Podpořte nás v anketě Křišťálová Lupa 2010 v kategorii Média - všeobecná. Děkujeme.