Robert Sedláček

Robert Sedláček Zdroj: Tomáš Stolařík

"Všichni v tom filmu jsou sráči," říká režisér Sedláček

POSLECHNĚTE SI: Režisér a scenárista Robert Sedláček (37) točí filmy, které mají koule. Za Pravidla lži dostal Českého lva a cenu filmové kritiky. Muže v říji si vybrali do své sekce karlovarského festivalu kritici Variety. Bohužel zatím nenatočil film o Jiřím Čunkovi... Proč? I to se dozvíte v rozhovoru, který vychází v Reflexu tento čtvrtek.

 

Sešli jsme se v Třinci, kde režisér natáčí pro ostravskou televizi film Krysy. Jaroslav Plesl v roli policisty právě zastřelil bankovního lupiče a k případu směřuje i jeho kolega v podání Jiřího Bartošky. Díky tomu je na jinak liduprázdném náměstí T. G. M. plno čumilů. Bartoška se mi přiznal, že si léto zaplnil prací právě kvůli Sedláčkovi, zajímá ho, je jiný, chtěl s ním pracovat.

 

O čem bude film Krysy a co o něm jeho režisér říká, si můžete poslechnout zde:

Video placeholde
Robert Sedláček • Reflex.cz

 

Už 25. srpna bude mít premiéru zatím poslední film Roberta Sedláčka nazvaný Největší z Čechů. Natočil ho právě místo projektu o Čunkovi. Na jaře příštího roku pak přijde do kin další Sedláčkův film Rodina je základ státu. Zatímco ten první vydupal ze země a natočil ho takřka zadarmo, na ten druhý už dostal štědrý grant. Časy se mění. Sedláček ale ne, je pořád stejně zarputilý, neústupný a ironický.

 

Sedláčkovu teorii „seznamu svatebních darů“ si můžete poslechnout zde:

Video placeholde
Robert Sedláček • Reflex.cz

 

A ještě jeden vzorek z rozhovoru s Robertem Sedláčkem, tentokrát o tom, co si o filmech myslí jeho matka, evidentně moudrá žena:

Video placeholde
Robert Sedláček • Reflex.cz

 

Rozhovor s režisérem Robertem Sedláčkem najdete v Reflexu 32.