soundcloud

soundcloud Zdroj: archiv

Soundcloud: MP3 zdarma a kvalitní jak vínko

Pojďme se dohodnout, že budu v tomto pozitivní, ano? Takže nebudu nikomu nadávat, nikoho hanět, po nikom se vozit. Naopak, chtěl bych být pozitivní. A dát vám pár tipů na místa, kde na internetu seženete dobrou hudbu.

 

Z nějakého důvodu je všechna ovládají ruští vývojáři. Ti přišli z konceptem tzv. blogových agregátorů, což je prostě stránka, která kumuluje všechny zvukové odkazy na hudebních blozích. Je to záslužná věc, která paradoxně nemusí být nutně pirátská.

 

soundcloudsoundcloud | archiv

 

Velká část umělců dnes vystavuje na internetu své skladby či mixy pomocí programu Soundcloud, který umožňuje navolit, zda chcete umožnit stažení skladby zdarma či za peníze, nebo pouze její přehrání. Oproti Youtube a dalším zajetým programům to má zásadní výhodu – Soundcloud nabízí daleko lepší zvuk a potlačuje tak známý paradox digitálního věku, totiž že v době rozlišení HD a dalších vymožeností, které umožňují superkvalitní příjem obrazu i zvuku, poslouchá stále více lidí hudbu v kvalitě pouhých 128 kbit/s - a méně.

 

soundcloudsoundcloud | archiv

 

Takže teď už potřebujete jenom ty adresy. Podle mého nejlepší současné blogové agregátory nabízí stránky Hypem.com a Captaincrawl.com. Hodně štěstí při hledání…