Jak se vám líbí umění FOTOGRAFIE?

Jak se vám líbí umění FOTOGRAFIE?

Jak se vám líbí umění FOTOGRAFIE?

Ve čtvrtém speciálu Osobnost XX jsme hledali výrazné autory a jejich počiny ve specifickém obrazovém oboru umění zachycení okamžiku. Kteří tuzemští fotografové za posledních dvacet let nejvíc oslovili vás?




Ve čtvrtém speciálu OSOBNOST XX jsme hledali výrazné autory a jejich počiny ve specifickém obrazovém oboru umění zachycení okamžiku (viz další zvláštní příloha OSOBNOST XX v tištěném Reflexu 18/2009). Avšak jaké nebo čí fotografie z tuzemských autorů za posledních dvacet let nejvíc oslovily vás?

Pro zmíněnou přílohu požádal kolega Petr Volf respektované odborníky, aby odpověděli na dvě anketní otázky:

1.KDO a PROČ je podle vás nejvýznamnější osobnost české fotografie v období od listopadu 1989 do současnosti?

2.Jaké DÍLO (nebo fotografický POČIN – tím jsou myšleny i výstavy, monografie, galerijní aktivity atp.) vás u nás v uplynulých dvaceti letech nejvíce oslovilo?

Jejich individuální odpovědi na první otázku a krátký rozhovor s vítěznou OSOBNOSTÍ XXFOTOGRAFIE 1989–2009 najdete v Reflexu č. 18, který je na stáncích od čtvrtka 30. dubna 2009, a o několik dní později v rozšířeném rozsahu (s odpověďmi na druhou otázku) i zde na WWW.REFLEX.CZ.

Zatím si pojďme - kdo má chuť - společně sami zahlasovat a nechme se potom překvapit, jak moc se vkus čtenářů Reflexu liší od názoru oslovených akademiků RX.
Nejdřív, jako obvykle, několik TIPŮ REFLEXU – následující ukázky račte rozkliknout pro větší zobrazení (samotnou anketu pak najdete níže na této stránce):