POZVÁNKA: <br/>Kristýnka, Emilka a epochální Aran

POZVÁNKA:
Kristýnka, Emilka a epochální Aran

POZVÁNKA:
Kristýnka, Emilka a epochální Aran

Dvě křehké holky z Brooklynu – Christy & Emily – už mají New Yorku plné zuby. Popadly piáno a kytaru a vyrazily na prázdninovou túru starým kontinentem.

Dvě křehké holky z Brooklynu už mají New Yorku plné zuby. Popadly piáno a kytaru a vyrazily na prázdninovou túru starým kontinentem.



Turné křehotinek Emily Manzo a Christine Edwards neboli Christy & Emily vede díkybohu i Českou republikou, kterou protíná hned dvakrát – v Českých Budějovicích v neděli 2. srpna a o den později na pražských strahovských kolejích v legendárním Klubu 007. Hudba, kterou ze zámoří přivezou, je něžná a jemná jako procházka po měsíc nesečené květinové louce, kam chodí jen elfové a sem tam bosá pasačka – písničky z Gueen´s Head, debutové desky dua, se nejmenují nadarmo Sign, Ocean, Birds nebo Island Song, tedy Znamení, Oceán, Ptáci a Ostrovní píseň.
Christy a Emily nejsou žádný holky s lebkou nebo holky magor – tohle jsou snová stvoření, éterické víly, ať už promomateriály vyzdvihují Christinu lásku k indie rocku a různým tvrďárnám, nebo ne. Emily naopak hraje od dětství na piáno moderní klasiky (spolupracovala třeba s videoumělcem Paulem Rowleym), což už má k aktuálnímu soundu dvojice blíž – křišťálově čistý, přesný, dokonale harmonický a nikdy ne nudný. Přemýšlím ale, co bude, až odehrají osmou ukolébavku z Gueen´s Head (nerozumím té počáteční záměně Q za G, ale experti na angličtinu, přesmyčky, překlepy a nahodilé záměny mi vše vysvětlí v diskusi pod tímto textem) – vystřihnou coververzi songu z repertoáru MIA, Kraftwerk nebo nedejbože The Mamas & The Papas, které uvádějí jako své hudební vlivy? To asi ne, i když na svém blogu psaly, že se v Evropě docela otrkávají, takže možná časem přitvrdí: „Hrály jsme s Nightingales v Glastonbury. Nikdy jsme nebyly na tak velikém koncertě, nikdy jsme neviděly tolik zabahněných lidí, nikdy necítily takhle zahnívající veřejné toalety...“ Holky, to jste ještě nebyly na strahovský Sedmičce...

Milovníci ambientu se možná na tmavovlasé princezny z východního pobřeží a jejich snovou, komorní hudbu budou těšit obzvlášť, protože na pražském koncertě jim bude dělat gardedámu místní borec Aran Epochal. Naštěstí ten obrovskej chlap Adam Nenadál z Gnu, jehož texty obalené jednoduchými basovými linkami a tikáním metronomu (jak přežít čas?) jsou hotový básně, vystoupí před Christy a Emily, takže nejdřív poletí adrenalin vzhůru a pak bude jako po každém dobrém sportovním výkonu následovat chill-out a vydýchání. Vsaďte si na jednoho z nejrychlejších hřebců stáje Silver Rocket (pokud jste minulý víkend nestihli na Kyjovském festiválku Todda Nesbitta aka Unkilled Workera), získejte dva prima projekty v jednom, veselte se s přáteli!







RX TIP – koncerty:

CHRISTY & EMILY (USA)

v neděli 2. srpna 2009
Klub VELBLOUD, České Budějovice


v pondělí 3. srpna 2009
Klub 007 - Koleje Strahov, Praha
(+ Aran Epochal)










Studijní materiál - ochutnávka: