Mercedes-Benz SL 63

Mercedes-Benz SL 63 Zdroj: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL 63
Mercedes-Benz SL 63
Mercedes-Benz SL 63
Mercedes-Benz SL 63
Mercedes-Benz SL 63
13
Fotogalerie

Elegantní dravec Mercedes-Benz SL

Jedna z legend automobilového světa přichází ve výrazně inovované podobě. Mercedes-Benz SL je nyní k dispozici se značně optimalizovanou technikou i markantně změněným designem. 

Suverénní výkon motoru, pozoruhodné jízdní výkony a výrazný design se stylovými detaily. To přesně jsou znaky novinek Mercedes-AMG SL 63 a Mercedes-AMG SL 65. Mezi technické skvosty patří sportovní podvozek na základě systému Active Body Control, nyní standardně dodávaný samosvorný diferenciál zadní nápravy, ještě rychleji reagující a řadící sedmistupňová sportovní převodovka AMG SPEEDSHIFT MCT (SL 63) a pět jízdních režimů AMG DYNAMIC SELECT.

Mercedes-Benz SL 63Mercedes-Benz SL 63 | Mercedes-Benz

Naše aktualizované vysokovýkonné roadstery SL 63 a SL 65 nabízejí jedinečné zážitky z jízdy: Kombinují pro AMG typické jízdní výkony s potěšením z jízdy s větrem ve vlasech a suverénním komfortem při cestování na dlouhé vzdálenosti,“ říká Tobias Moers, předseda představenstva společnosti Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-Benz SL 63Mercedes-Benz SL 63 | Mercedes-Benz

Nabídka zahrnuje modelové varianty SL 400 s motorem V6, jehož výkonové parametry byly zvýšeny na 270 kW (367 k) a 500 N.m (plus 25 kW/35 k a 20 N.m), a SL 500 s motorem V8 o výkonu 335 kW (455 k).

Mercedes-BenzMercedes-Benz | Mercedes-Benz

Markantní design zdůrazňuje sebevědomé vystupování obou vysokovýkonných roadsterů. Zcela nová a mnohem výraznější je čelní partie, které dodává dynamickou tvář nově tvarovaná maska chladiče s dvěma ozdobnými lištami a větší šířkou ve spodní části. Šířku vozu zdůrazňují také přední nárazník se stylizovaným křídlem ve tvaru písmene A, velké otvory pro přívod chladicího vzduchu s aerodynamickými prvky, a přední spoiler. Nový vzhled modelu SL je nezaměnitelný také díky novým světlometům LED, které jsou dodávány standardně se systémem adaptivního řízení ILS (Intelligent Light System) a jsou protaženy daleko do stran.

Mercedes-Benz SL 65Mercedes-Benz SL 65 | Mercedes-Benz

Zásadní podíl na vysoké úrovni jízdní dynamiky má také inteligentní lehká konstrukce. Celohliníkový skelet karoserie je u typu SL základem vysoké tuhosti, bezpečnosti a komfortu, při současném dosažení nízké hmotnosti. Jen několik dílů je vyrobeno z jiných materiálů. Například do střešních sloupků A jsou z bezpečnostních důvodů integrovány velmi pevné ocelové uzavřené profily.

Modernizovaný model SL byl na trh uveden na jaře 2016.