Zdroj: profimedia.cz

Zdraví jako vášeň, hledáte zdravotní pojišťovnu pro vaši rodinu?


Naše zdraví je to nejcennější, co máme, proto bychom se měli spokojit vždy jen s tou nejlepší péčí a neslevovat ze svých nároků. Kromě pečlivého výběru lékařů je důležité věnovat pozornost také výběru zdravotní pojišťovny. Zjistěte, kde bude vaše zdraví v těch nejlepších rukou! Zdravotní pojištění v České republice je ze zákona povinné, jednotlivé zdravotní pojišťovny se však liší nabídkou doprovodných programů a přístupem ke klientům.

Například vybrat si kvalitní zdravotní pojišťovnu s atraktivními výhodami a zajištěnou péčí pro těhotné či maminky s dětmi v případě, že plánujete mateřství, je určitě rozumnější, než měnit tu stávající kvůli jednorázovému a vcelku zanedbatelnému příspěvku na plavání. Vždy si všímejte i jiných směrodatných ukazatelů, které vám napoví, kde bude starost o vaše zdraví v těch nejlepších rukou.

Organizace HealthCare Institute ve spolupráci s agenturou Ipsos provedla celostátní   průzkum „Zdravotní pojišťovna roku 2015“. Bylo osloveno celkem 156 ředitelů nemocnic s  akutními lůžky z celé České republiky, jejichž tržby z veřejného zdravotního pojištění činí  více než 100 miliard ročně, 14 000 ambulantních lékařů a 150 pacientských organizací. Po sečtení všech dílčích výsledků se Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR umístila v celkovém hodnocení na prvním místě a i ve většině kritérií obsadila první nebo druhé místo.

Díky vynikajícímu hospodaření byla ZP MV ČR schopná v posledních třech letech krýt výpadek výběru pojistného, způsobený ekonomickou krizí, ze svých rezerv. Lékařům platí za péči o její klienty vždy včas a je schopná hradit i tu nejnákladnější zdravotní péči. Svým klientům přináší projekty, které jsou smysluplné a dokáží pomoci.

Vždy je příjemné, když se pojišťovna nesoustředí pouze na zprostředkování základní lékařské péče, tedy na situace, kdy už je třeba řešit konkrétní nemoc nebo zdravotní omezení, ale může vám nabídnout i něco navíc. Například Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR přišla s unikátním projektem Zdraví jako vášeň, který podporuje zdravý životní styl a angažuje se v otázkách prevence, zdraví a kondice.

Dalším z takových projektů je Karta života, kterou si jako pojištěnec ZP MV ČR můžete zřídit zdarma. Jedná se o webovou aplikaci s informacemi o vašem zdraví, která je jen vám a vašemu ošetřujícímu lékaři přístupná online. Vy tak můžete sledovat nejen vaše výdaje za lékařské prohlídky, užívané léky a aktuální zdravotní stav, ale získat i všechny informace  z  prohlídek a vyšetření.

Nyní si mohou pojištěnci podat přihlášku k přestupu k jiné pojišťovně od 1. ledna do 31. března nebo od 1. července do 30. září. Pojištěnci se tak stávají následujícího 1. července nebo 1. ledna. Změnu zdravotní pojišťovny však mohou realizovat pouze jednou ročně.