Video placeholde

JXD: Legendární podvodník guru Čmolík se ozývá z Kostariky. Dřív mi posílal hnůj a teď škemrá

V Reflexu byl před pár lety představen léčitel Jiří Vokáč Čmolík, který obíral lidi pomocí podvodnické metody Neurorestart. Psal jsem o rodině, kterou jeho sekta rozvrátila. Po reportáži mne začal různě pomlouvat na internetu, a dokonce mi donesl vědro hnoje. Pak jsem se dozvěděl, že už radši odjel do Střední Ameriky. Ale po dlouhé době mne odtamtud e-mailem znovu oslovil. S naprosto vážně míněnou žádostí o pomoc. Drzost a neomalenost toho jedince jsou tak zaznamenáníhodné, že jsem s ním začal komunikovat podruhé.

„Reflex a TV Prima píší a točí manipulativní reportáže na základě podnětu psychicky labilního manžela, který je nejspíše drogově závislý. V této kauze vás chceme vyprovokovat k akci a podívat se na to, jak média manipulují fakty. A jak si zdánlivě korektní média neověřují zdroje a jak pracuje mediální mafie. Uvidíte zde skutečné natáčení a poté mediální výsledek.“ Tolik jeden z mnoha komentářů pana Vokáče (někdy se též podepisuje jako Vokiel) Čmolíka. V reportáži ze seriálu Prodavači vzduchu jsem popisoval tragédii mladé rodiny, kde paní z blábolů šarlatána Čmolíka tak zblbla, že opustila rodinu. Vedle toho se pan Čmolík, který byl před pár lety hvězdou našeho psychotronického nebe, dostal i do hledáčku mého učitele a pubertálního vzoru, dnes již klasika české reportáže – Josefa Klímy. Takže jsme to od něj schytávali s Josefem na celém internetu od Facebooku až po virtuální servery za účelem našeho hanění Čmolíkem založené.

 

Muž milující hnůj a stalking

V jednom ze svých textů guroušek psal o tom, jak vznikla moje reportáž (domnívá se, že manžel té ženy, jejichž rodinu rozvrátil, je uživatel marihuany): „Kamarád hulič zavolá jinému huličovi, konkrétně Jiřímu X. Doležalovi, že má problém s manželkou a že by o tom rád spravil reportáž. Manžel je psychopat, hulič, stalker a vyhrožuje svojí ženě smrtí, což řeší policie. Dodo (téměř již vyhynulý druh novináře) reportáž udělá, aniž si ověří zdroje. V Reflexu je fotka opuštěného muže, kterému chybí žena a bojí se o děti. Realita je taková, že podle policejních záznamů vyhrožuje své ženě smrtí a vyhlašuje ‚smrt všem neurorestarťákům‘. Na této stránce naleznete telefonický záznam rozhovoru Jiřího Vokiela Čmolíka a JXD, kdy pan redaktor výslovně odmítá autorizaci rozhovoru jak s Jiřím Čmolíkem, tak s dotyčnou manželkou, čímž porušuje etická pravidla a možná i zákon.“

Přiznávám – odmítl jsem ušlechtilý návrh pana Čmolíka, že mi on a jeho žákyně nadiktují, co o nich a jejich šarlatánské metodě napíšu. Na serveru, kde tento canc visel, pak byly i fotografie a videa z akce. Jak je pan Čmolík jednodušší, vyvodil, že když o něm s Josefem Klímou oba dva říkáme, že je podvodník, tak je asi Reflex a Prima jedna firma. Takže na naší recepci se nedělo nic, ale na recepci Primy muselo být veselo – Čmolík přinesl do redakce TV Prima „dárek“ v podobě kýblů s hnojem pro mého učitele Klímu i pro moji maličkost. „Zde máte ty sračky zpátky,“ napsal guroušek na kýble fixou. Čmolíkovy zveřejněné výzvy ale byly ještě zajímavější!

Čmolík pokračoval: „Pokud souhlasíte, pojďte do toho s námi. Vyzýváme vás k akci. Žádejte po Reflexu a TV Prima vysvětlení k této kauze. Jak si ověřují zdroje? Pošlete jim e-mail s odkazem na tyto stránky. Zavolejte jim, pošlete jim zprávu na facebookové stránky. Pošlete stížnost na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání formou formuláře. Reflexu své názory a dopisy posílejte na adresu rxonline@reflex.cz.“ Totéž pro Primu. A přidán telefonní kontakt na reflex.cz a na mne telefon i e-mail. Tomu se říká kyberterorismus. A výzvy k šikaně. Bylo jistě možné ve věci podat trestní oznámení, ale moje moudrá babička vždycky říkala: „Čím víc se s hovnem mažeš, tím víc sám smrdíš!“ A tak jsem se s panem Čmolíkem nemazal a nic nepodal.

Psaný rozhovor nemá koule

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!