Troll Ivan - důkaz lidské blbosti

Troll Ivan - důkaz lidské blbosti Zdroj: Facebook

Dunning-Krugerův efekt aneb Čím větší blbec, tím víc se považuje za chytřejšího

Dunning-Krugerův efekt je psychologická zákonitost popsaná teprve nedávno, v roce 1999. Říká se mu zákon zachování blbosti. Psychologové zjistili následující smutné skutečnosti: Čím větší blbec, tím víc se považuje za chytřejšího. Čím chytřejší člověk, tím méně se cítí intelektuálně nadřazený. A konečně: Blba nepřesvědčíš, ani když uvidí na vlastní oči, že nemá pravdu. Jde o princip, zákonitost. V novém seriálu o tomto jevu budeme prezentovat, jak se zákon zachování blbosti projevuje.

Že mi nadávají čtenáři Reflexu a přes Facebook, je úplně normální. Když mi ale přišel přes mou facebookovou stránku o chování šneků, kterou znají a navštěvují tři další zájemci o šneky žijící v ČR a jinak nikdo, která nikoho nezajímá, nikdo o ní neví a dá tam docela práci najít, že je moje, zpozorněl jsem.

Je to troll!

Ověřil jsem, že identita Ivan Kollmann onoho falešného FB účtu je falešná a že mi píše troll. Pokud někdo někoho trollí přes Facebook se šneky, je legitimním objektem výzkumu lidské blbosti. Tak jsem začal zkoumat. Na profilu tvrdí, že je z Kladna, bývalý policista, vystavuje tam „jako své“ komunistické policejní uniformy, poslouchá Ortel a píše tam své štěpné myšlenky. Například 18. červenec v 19.05: TAK. ŘEKNU TO JEDNOU, STRUČNĚ A JASNĚ!!! Od roku 1971 do 1990 jsem sloužil u SNB, byl jsem členem KSČ, dodnes jsem členem KSČM a byl jsem i důvěrníkem StB. A ZA NIC Z TOHO, CO JSEM PRO TENTO KDYSI SKVĚLÝ STÁT DĚLAL, SE NESTYDÍM!!! HAVLOIDI, SLUNÍČKÁŘI, ROZVRACEČI A ROZKRADAČI, VZTEKEJTE SE!!! :P. Na FB Zastupitelé KSČM Kladno 12. května napsal: „Dobrý den, mohu se zeptat, kdy konečně začne vyvlastňování?“ Fotku ukradl z diskuse na nějakém americkém webu prodávajícím vodičku proti plešatění. Tak jsem si s ním začal povídat, abych ověřil, jak komunikuje kretén.

Záznam komunikace

Ivan Kollmann: DOBRÝ DEN MOHU SE NA NĚCO ZEPTATI???

JXD: Ano.

Ivan Kollmann: JAK TO JDE V REFLEXU? SLYŠEL JSEM, ŽE TAM TEĎ POŘÁDÁTE TZV. GRUPÁČE, TAK JSEM SE CHTĚL ZEPTAT, ZDA SE MOHU PŘIDAT ONANOVÁNÍ NAD UPRCHLÍKY A TAK, PRÝ VYPADÁ TO MOC ZAJÍMAVĚ NEBO TO UŽ SNAD NEDĚLÁTE?

JXD: Pane Kollmanne, uvádím Vás a Vaše projevy na Facebooku jako příklad do článku o Duninng-Krugerově efektu. Nemohl byste mi prosím ještě něco napsat?

Ivan Kollmann: JEN SI PIŠTE, VY HAVLOIDNÍ PISÁLKU!!! PŘESNĚ KVŮLI LIDEM JAKO VY SE NÁM TO V ’89. TAK POSRALO!!!! VY KAVÁRNÍKU

JXD: A Vy opravdu existujete, nebo jste pětadvacetiletý ajťák, co se nudí u počítače, založil si falešnej účet a trollí?

Ivan Kollmann: CO SI TO, SAKRA, DOVOLUJETE???

JXD: Takže jste troll... Máte beďary? A měl jste už sex s jinou osobou?

Ivan Kollmann: Vždycky jsem toužil po tom s Vámi. Ale klidně spolu můžeme jenom onanovat nad uprchlíky. Prej jich tu u nás je už plných šest!

JXD: Chápu. Takže jste neomarxistický troll! Platí vás prosím Soros? Čerpáte evropské dotace, prosím? A kolikrát za život jste změnil pohlaví, prosím?

Ivan Kollmann: Tak popořadě. Ano, z části mě platí Soros. Dotace nečerpám, kromě Sorose mě totiž platí i Rusko. Pohlaví jsem změnil třikrát, chystám se po čtvrté.

JXD: Vy jste vtipnej troll!

Ivan Kollmann: Čekal jsem teda víc. Hele, znáte tu pasáž z Kunderovy Nesmrtelnosti? Jak tam mluví o směšnosti? Říká, že jakmile někomu vymyslíme sednoucí přezdívku, stává se směšným až do konce života. Pro mě (a nejen pro mě) budete tedy navždy Jiří X, co má v prdeli fix. Sbohem.

JXD: Počkejte, troll se nesmí opravdu nasrat! Jinak to není troll, ale blb!

Ivan Kollmann: lol, já se tady u toho usmívám a pojídám papričku. Hezký den, Jiříku. Ale musím říct, že jsem opravdu čekal víc.

JXD: Čekal jste nabídku sexu?

Ivan Kollmann: Přesně. A stále na ni čekám. Ale, jak říkám, onanování nad uprchlíky se také neštítím. A pozdravujte v Reflexu ty kluky ušatý!

JXD: K tomu sexu: Jaké máte momentálně pohlaví?

JXD: Tohle je dobrý, co jste psal k těm komunistům! A co Vám říkaj’ tam, co jste jim ukrad’ fotku?

Ivan Kollmann: Hele, víte, mě sice těší, že se Vám líbí moje trolení komoušů, ale v podstatě si myslím, že Vaše úroveň se od nich zas tolik neliší. Až na to, že jste nikoho nezabil, jen nakecal hromadu pitomin a bludů. Čus. Tím Vám neupírám právo to dělat, jen posílám názor. Sbohem.

JXD: Vážená paní/le trollová/le, srdečně děkuji za spolupráci na článku o Dunning-Krugerově efektu. Jste nádherným živoucím důkazem, že tato psychologická zákonitost opravdu existuje. Mezi sociálními psychology se jí říká „zákon zachování blbosti“. Díky ještě jednou!

Ivan Kollmann: Jasně, nemáte zač. Jen se na to trochu upínáte, až moc. Dejte vědět, až Vám to vyjde. Moc rád si počtu.

Ivan Kollmann: A pevně doufám, že další článek bude o Vaší matce komunistce, která Vám nedovolila hrát si s ostatními dětmi atd. atd. atd. Jestli mohu navrhnout název, bylo by to něco jako „Já a oidipovský komplex“. Budu se těšit i na tento článek.

Ivan Kollmann: Kámo, někoho tak nudnýho jsem dlouho netrollil.

Ivan Kollmann: Ještě se zabývá něčím, za co autor dostal cenu Ignáce Nobela.

Ivan Kollmann: Hele, Jiří, půjčíte nám na chvíli chat? Nás je tu víc. A já teď musím J. vysvětlit, že nudný nejste.

Ivan Kollmann: Hele, tak úplnej výmaz, jako ty, co jsme měli před ním, to není. Což tedy neznamená, že takovej lehkej výmaz není, ale vypadá na lehčí formu.

Ivan Kollmann: I když, jak jsem teď znovu z nostalgie prolít’ některý články.

Ivan Kollmann: Díky, můžu jít dnes v klidu spát s vědomím, že svět je ještě stále v pořádku.

Ivan Kollmann: Ten je v pořádku leda tak v Globusu.

Ivan Kollmann následně ještě poslal logo obchodu s potravinami Globus. Kvantifikováno — ten ubožák poté, co jsem ho poslal do p*dele, ještě desetkrát žebral o mou pozornost... Ano, Dunning-Krugerův efekt se projevuje přesně takto.