Za fotky anorektiků získala Thao cenu na Czech Press Photo. Jak asi vypadají svlečení vegani?

Za fotky anorektiků získala Thao cenu na Czech Press Photo. Jak asi vypadají svlečení vegani? Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Není veganství nová psychiatrická diagnóza?

To, že homosexualita není nemoc, rozhodli američtí psychiatři hlasováním. O veganech podle mých informací zatím nikdo nehlasoval. Přesto se o nich neříká, že jsou duševně nemocní, neboť žijeme v postmoderní neomarxistické a politicky korektní společnosti. Takže se pravda nesmí říkat nahlas. Tak ji taky neřeknu, aby mě vegani nepostříkali červenou barvou jako norky.

Poznal jsem pracovně i soukromě řadu veganek. Řada z nich byla nádherná, byly štíhlé jak proutek, křehké jak víla, ale nikdy jsem žádnou neviděl svlečenou, protože mi nikdy žádná nedala. Nejmenovaná veganka Lištička proti mně dokonce už při letmém náznaku zájmu o sexuální akt z mé strany použila brachiální násilí. P

ak mi jedna (plnoštíhlá) psychiatrička vysvětlila, že při těžké podvýživě ženy nejenže ztrácejí sexualitu, ale dokonce přestávají menstruovat. A jak jsem dál vegany obého pohlaví sledoval, zaznamenal jsem, že jsou po delší době veganování v souladu s okurkami světle zelení a vychrtlí. Prostě - jsou tak etičtí ke zvířatům, až jsou z toho podvyživení. 

Vystřízlivění

Když jsem si pak - když ty fotky vyšly v Reflexu - prohlédl děsivou sérii aktů od naší Thao, ve které ukázala, jak vypadají anorektičky bez šatů, tak jsem byl opravdu rád, že se přede mnou žádná veganka nikdy nesvlékla. A ty fotky - díky nesmírné citlivosti Thao, která to nějak zařídila - byly sice děsivé, ale přestože to, co zachycovaly, bylo odporné, tak ty fotky samy odporné nebyly. Zaslouženě dostaly Czech Press Photo, a mne k dalšímu studiu veganství přivedly až dopisy veganů, co mi teď chodí. Musím se omluvit voličům Miloše Zemana, vegani jsou ještě sprostší než oni. A to jsem donedávna považoval dopisy zemanovců za úplné dno verbální fekální jímky.

Napsal jsem totiž neobjevnou myšlenku, že maso a vejce od slepic, které jsou chovány v klecích na vejce a halách na maso, je levnější než maso a vejce slepic, co se měly na slepičí poměry dobře (ekologický biochov například). No a že když se zruší velkochovy a bude jen dražší maso a vejce z ekochovů, tak chudý děti nebudou mít maso a vejce. Poté mi  několik stovek veganů písemně sdělilo, že jsem kreten, protože neoprávněně a nelegitimně upřednostňuji práva dětí před oprávněnými a legitimními právy slepic. I začal jsem o veganství přemýšlet a dohledávat informace. Když jsem je dohledal, tak jsem zjistil, že je sice mohu citovat (to se zatím smí), ale rozhodně je nemohu komentovat. 

MKN 10

Mezinárodní statistická klasifikace nemocí a přidružených zdravotních problémů: Poruchy duševní a poruchy chování (F00–F99), syndromy poruch chování, spojené s fyziologickými poruchami a somatickými faktory (F50–F59).

50.0 Mentální anorexie: Mentální anorexie je porucha charakterizovaná úmyslným zhubnutím které si pacient sám vyvolal a dále je udržuje. Porucha se objevuje nejčastěji u adolescentních dívek a mladých žen avšak i dospívající chlapci a mladí muži mohou být postiženi podobně jako děti kolem puberty a starší ženy až do menopauzy.

Choroba je spojená se specifickou psychopatologií kde strach ze ztloustnutí a ochablosti tvaru těla přetrvává jakožto vtíravá ovládává myšlenka takže pacienti usilují o nižší tělesnou váhu. Obvykle je přítomna podvýživa různé tíže se sekundárními endokrinními a metabolickými změnami a poruchami tělesných funkcí. Příznaky jsou: omezený výběr jídla nadměrná tělesná činnost vyvolávání zvracení a průjmu a užívání anorektik a diuretik. 

50.1 Atypická mentální anorexie

Poruchy které splňují některá kritéria mentální anorexie ale celkový klinický obraz neopravňuje k této diagnóze. Například některý z klíčových příznaků jako strach ze ztloustnutí nebo amenorea nejsou přítomny ale je přítomen výrazný váhový úbytek a chování směřující k redukci váhy.

Jak jsem slíbil, tak nekomentuji, jen poskytuji jednu informaci pro rodiče nezletilých veganů: Tu nejlepší pověst má Centrum pro poruchy příjmu potravy na Psychiatrické klinice 1. LF UK a VFN. Umějí poradit.

A pro vegany jedna otázečka na závěr: Proč si myslíte, že když chorobně hubnete ne kvůli tloušťce, ale kvůli etickému postoji ke slepicím, tak že nemáte psychiatrickou diagnózu číslo 50.1?