Loď Iuventa nevládní organizace Jugend Rettet. Vysadit imigranty, uvěznit aktivisty a pak loď potopit.

Loď Iuventa nevládní organizace Jugend Rettet. Vysadit imigranty, uvěznit aktivisty a pak loď potopit. Zdroj: ČTK

Lodě nevládek přivážející imigranty budeme asi muset potápět

Aby nedošlo k omylu, tak rovnou v perexu: Neměli bychom lodě nevládek, co ilegálně vozí imigranty do Evropy, potápět i s těmi imigranty. Ty bychom měli nejprve přesadit na jinou loď, která je vrátí do Afriky. Ale hned jak budou imigranti v bezpečí na našich vojenských člunech, tak by se ty transportní lodě nevládek měly okamžitě poslat ke dnu.

Dnes je těžké uhodnout, zda je větším ohrožením Evropy imigrace ze sociokulturně zásadně odlišných populací, anebo řádění neomarxistických vítačů, kteří mimořádně nebezpečnou hrozbu masivní imigrace ze Sahelu, Maghrebu a Předního východu berou jako potěšující událost a pomáhají jí.

Bludná loď imigrantů

Loď španělské neomarxistické a proimigrační nevládní organizace Proactiva Open Arms ve Středozemním moři v sobotu z gumového člunu u libyjských břehů přesadila na svou loď šedesát ilegálních imigrantů. A to přestože pro ilegály už jela libyjská loď, že je vrátí do Afriky.

Načež Španělé chtěli naložené imigranty, kterým tak nezištně a obětavě pomohli, dovézt do Itálie a vysadit je tam, aby je živili italští daňoví poplatníci. Jde o standardní proces benecacatistického myšlení (termín benecacatismus je odvozen od latinského bene cacas, což politicky korektně přeloženo znamená „dobré vyměšování“, pozn. aut.).

Jenže imigrantů je už v Itálii hodně, italské daňové poplatníky už nebaví je sponzorovat, a tak se to moc nelíbilo italským úřadům. „Na to, že zakotví v italském přístavu, můžou zapomenout,“ napsal ihned po ušlechtilém činů španělských aktivistů na Twitteru italský ministr vnitra Matteo Salvini. A požádal ministra dopravy, aby benecacatistům z Proactiva Open Arms (a tedy i jejich lodi s naloděnými migranty) neumožnili vstup do země, že jde o „ohrožení veřejného pořádku“.

S aktivistou po dobrém nevyjdeš

Výše popsaná historka dobře ukazuje, že aktivismus už zcela rezignoval na dodržování jakékoliv etiky, zákonnosti a pořádku ve svých zemích. Oni se prostě rozhodli, že jsou hodní, a tak budou dovážet imigranty, a živit ty imigranty pak bude někdo jiný než oni, konkrétně Italové, protože aktivisté budou plně zaneprázdněni dovozem dalších emigrantů, které taky bude živit někdo jiný než oni dobrosrdeční aktivisté.

Aktivisté jsou nad zákon, aktivisté jsou nad národní zájmy Itálie, aktivisté jsou nad celoevropskými bezpečnostními zájmy, a to proto, že páchají dobro za cizí peníze. A po dobrém to s nimi opravdu nejde. Ta loď, na kterou v sobotu nakládali běžence z Afriky, totiž nebyla první. Lodě benecacatistů Aquarius a Lifeline Salvini už v minulosti podobně vylovily imigranty a dovezly do Evropy bez ohledu na názor evropských úřadů a daňových poplatníků. V pátek proto italský ministr dopravy oznámil, že italské přístavy budou pro nevládní organizace, které pomáhají migrantům ve Středozemním moři, uzavřeny po celé léto.

Ale to nestačí, pane ministře!

Italské ministerstvo dopravy zjevně nezná aktivisty. Oni do těch přístavů, pokud mají loď a někde se jim podařilo sehnat i nějaké imigranty, prostě přijedou. Zákaz nezákaz. A střílet na ty lodě se v Evropě nikdo neodváží, protože jsme humánní a jsou na nich ubozí imigranti, takže nám ti neomarxisté další uprchlíky prostě dovezou...

A tak zbývá jediná cesta. Lodě aktivistů by mělo NATO letecky (nebo ještě lépe z družice) monitorovat. A jak začnou aktivisté někde na moři u libyjských břehů nakládat imigranty, měly by okamžitě vyrazit dvě italské či francouzské vojenské lodě a k aktivistickému plavidlu doplout. Na tu menší dopravní loď by vojáci naložili ony ilegální imigranty a odvezli je zpět do Libye. Kdyby jim v tom chtěla zabránit nějaká loď libyjského námořnictva násilím, tak by ji potopili (máme lepší děla) a pak by imigranty vysadili zpět v Africe a vrátili by se do domovských přístavů.

Velká válečná loď (vybavená lodním vězením) by nejdříve do toho lodního vězení nahnala aktivisty, pak by jednou dělovou salvou prázdnou aktivistickou loď poslala ke dnu a aktivisty přivážející ilegální migranty by dovezla do Itálie před soud. A tam by všichni dostali pálky za podporu ilegální imigrace.

To, co proimigrantské nevládky dělají, je de facto sponzorsky provozovaný obchod s lidmi, a tak by aktivisté šli do vězení. No a kdyby se tohle kolečko udělalo pětkrát desetkrát, tak dojdou jak ativistické lodě (budou na dně), tak aktivisté (budou ve vězení) a příliv ilegálních imigrantů přivážených evropskými neomarxisty by výrazně zeslábl.