Video placeholde

Táhni do pr*ele, vole! Šéfa ČSSD Hamáčka seřval soused ve vysílání ČT. Stane se mluvčím prezidenta?

Tato epocha je poznamenána politickou korektností. Je to mor, který zašívá lidem huby a brání tomu, aby ve veřejném prostoru zaznívala pravda. Aby byly věci nazývány pravými jmény. Naštěstí máme pana prezidenta, který vše uvádí na pravou míru. Ovšem i on nemůže z titulu své funkce říci úplně všechno. Naštěstí máme lid.

Je vědecky prokázáno, že novináři škodí společnosti. Prokázala to velkolepá studie, kterou na toto téma vypracovali absolventi Vysoké školy života na Facebooku. Přestože se myšlenka dosud nedostala do učebnic, elity České republiky ji už aplikovaly v praxi.

Konkrétně: Premiér v demisi Andrej Babiš zavedl jako standardní ukončení rozhovoru s novinářem známou frázi „sorryjako“. Po nějaké době – jak rostla potřeba komunikaci s novináři více diferencovat – obohatil standard komunikace s médii novým emotivním ukončením rozhovoru. To zní „nasratjako“.

Podobně prezident republiky Miloš Zeman rozjařený rozhovorem s Vladimirem Putinem vyzval k likvidaci novinářů a před pár dny pak na své spanilé jízdě po severní Moravě poučil národ, že novináři by potřebovali pár facek. Oba gentlemani se však v podstatě drželi při zdi. To, co si o novinářích po právu myslí lid, odhalil až soused sociálního demokrata Hamáčka, když za panem Hamáčkem přijeli z média nejhorších zaprodanců – z veřejnoprávní České televize. 

A tak soudím, že soused pana Hamáčka dostane v nejbližších dnech z Hradu nabídku, aby dělal Miloši Zemanovi mluvčího. I když o novinářích říká v podstatě to samé co Ovčáček, je fakt zábavnější.