Adriana Krnáčová - ilustrační snímek.

Adriana Krnáčová - ilustrační snímek. Zdroj: Eva Fornálová

Krnáčovou naložit do taxíku a odvézt do Bratislavy!

Odpoledne přijedou na pražské Wilsonovo nádraží přátelé ze severní Moravy. Budou mít plno kufrů, a tak jsem jim slíbil, že je odvezu autem. To jsem ovšem netušil, že magistrálu nechá vedení Prahy i státní policie zablokovat polozločineckou galerkou, která si říká Asociace koncesionářů v taxislužbě. Ta protestuje proti tomu, že konkurenční alternativní přepravci (Uber a spol.) prý nedodržují zákony a neplatí pro ně stejná pravidla jako pro klasickou taxislužbu. Co je mi po tom? Já potřebuji odvézt přátele z nádraží do Holešovic, což je za normálních okolností úkon trvající kolem dvaceti minut.

Co mi říká primátorka hlavního města Adriana Krnáčová? Nic, že prý nemůže s alternativními taxikáři nic dělat, že se musí změnit legislativa, bleble. A policie dohlíží pouze na to, jak se taxikáři přesouvají v zástupu desetikilometrovou rychlostí a nenechávají automobilisty projet páteřní pražskou komunikaci.

A Krnáčová (ANO) a její koaliční aktivistická banda (zelení, piráti, sociální demokraté), převlečená za komunální politiky, se mezitím hádá, jestli má na magistrálu instalovat více semaforů, odpočívadel pro rodiny s dětmi, automatická zpomalovadla a bůhvíco za další nesmysly.

Že námi placená policie a další represívní orgány nejsou schopny zasáhnout proti taxikářským vyděračům, opravdu ovšem nechápu. Jsou přece tak bdělí a akceschopní! Zkuste třeba v Praze zaparkovat jedním kolem dvacet centimetrů mimo namalovanou modrou zónu. Jste okamžitě zločinec, na kole botu, za sklem papír s pokutou a ve schránce úřední dopis, že jste spáchal trestný čin podle desítek paragrafů. To by jim šlo. Dnešní pražský zločin a trest vypadá v praxi tedy takto: Neohrožujete nikoho, jste zločinec. Ohrožujete všechny, pokrčí nad vámi "sporavedlnost" rameny.

Takže přátelé, pokud na nádraží nebudu včas, pravděpodobně trčím uprostřed taxikářské kolony, případně sedím v poutech na některé z policejních služeben, neb jsem opustil auto a jal se spáchat útok na vybraného veřejného činitele (policistu, primátorku, zastupitele, ministra dopravy?).