ilustrační snímek

ilustrační snímek Zdroj: iStock

Milostivá, mohl bych vás ojet? Švédi zpřísní zákony o znásilnění

Švédští neomarxisté mají nové téma. Po kampani #Metoo se švédští zákonodárci rozhodli zpřísnit zákony o znásilnění, takže za znásilnění bude považován každý sexuální akt, ke kterému nedají oba partneři výslovný souhlas. Je to málo - ten souhlas by měl být notářsky ověřený!

Pokaždé, když aktivisté rozjedou nějakou dobře míněnou kampaň proti jimi vyfantazírovanému zlu, trpělivě čekám, než jejich snažení přinese první oběti. Kampaň #Metoo se nyní materializuje v tradičně nejprogresivističtějším teritoriu - ve Švédsku - do nového zákona o znásilnění. Sluníčkoví Švédové byli natolik znepokojeni vlnou obviňování ze sexuálního obtěžovaní a znásilnění, že se s ním rozhodli zatočit po socialisticku - nařízením. Švédští poslanci proto budou brzy hlasovat o návrhu zákona, že by měl každému sexuálnímu kontaktu předcházet explicitní souhlas, že s tím stykem oba partneři souhlasí.

A je po ptákách, sexuální zvrhlíci mají po srandě a zákon s nimi zatočí. Jako vyučený psycholog si dovoluji podotknout, že to nařízení je sice jistě dobře míněné, ale v praxi nerealizovatelné. Už jen z toho důvodu, že popírá samotnou podstatu lidské sexuality, která kromě prostituce není jenom smluvním vztahem, ale máme, alespoň v našem kulturním okruhu, tendence k tomu sexu přidávat jistou nástavbu citu či (až se stydím nazvat) lásky. Romantiky, hry, kouzla okamžiku. A to nové švédské opatření zcela ignoruje.

Dovolím si zavzpomínat na dobu, kdy jsem ještě býval sexuálně aktivní. Ano, párkrát se mi stalo, že se na mne nějaká dáma vrhla s výkřikem „ošukej mě!“ Čtenářky výslovně upozorňuji, že se tomu taky divím, a že už je to fakt dávno. Ale kromě několika těchto příkladů jsem v podstatě vždy, když jsem souložil, svou partnerku znásilnil, a dokonce jsem si to ani nedovedl představit jinak. A upřímně řečeno - dodnes nedovedu, snad jen s prostitutkou.

Když si přitáhnu domů holku z Perlovky, tak si dokážu představit konverzaci typu: „Tak za patnáct stovek klasiku, normálně ti ho tam strčím.“ A odpověď zní: „Jo, ale za dva tisíce!“ Takže si připlatím a mám dobrý pocit, že neznásilňuji. V žádné jiné situaci si navrhovaný výslovný souhlas předem opravdu nedovedu představit. A pokud Vy ano, tak jste fakt nechutní cynici. Copak je vůbec přijatelné po večeru stráveném slavnostní večeří při svíčkách, hovoru plném koketérie a následném pozvání na kávu ve dveřích do bytu dámy prohlásit: „A budu vám ho tam moct vrazit, milostivá?“ Stejně tak je nepředstavitelné otázku odložit, nechat proběhnout nějaké muchlání, a v momentě, když dámě sundaváte podprsenku, najednou zvážníte a hlubokým hlasem pronesete: „Opravdu, ale opravdu chceš osouložit? Ode mě, tady a teď?“

Prostě - nový švédský zákon je jako řada jiných neomarxistických debilit zcela v rozporu s realitou a jejím fungováním. Proto věřím, že podobnou legislativu brzy přijme celá západní Evropa.