Dominik Feri na ustavující schůzi Sněmovny

Dominik Feri na ustavující schůzi Sněmovny Zdroj: ČTK

Ustavující schůze Sněmovny: Dominik Feri coby nováček mezi poslanci
Ustavující schůze Sněmovny: Dominik Feri skládá slib
Druhý den ustavující schůze Sněmovny: Poslanci Feri (TOP 09), Grebeníček (KSČM) či Farský (STAN)
Tajná volba předsedy Sněmovny: Dominik Feri
Martin Kupka (ODS) a Dominik Feri (TOP 09) při volbě nového předsedy Sněmovny
6
Fotogalerie

Poslanec má chodit do sněmovny řádně upraven. Znamená to, že by se měl denně holit?

Bylo nebylo za TOP devatero horami a devatero zákoníky, studenti prvního ročníku pražských práv si opakovaně stěžovali, že jim afro účes Dominika F. vadí ve výhledu na tabuli a powerpointové prezentace, přesadit se ho učitelé prý báli, aby nebyli obviněni z diskriminace. 

Ergo kladívko, „přesazování“ je vůbec instrument spíše vhodný pro základní školy či regionální univerzity, odkloňovali stížnosti prváků mazaní pražští odborní asistenti, docenti i profesorky. Až studenti vyšších ročníků nebohým prvákům poradili, vykroužkujte ho do PSP, bude chodit po parlamentních schůzích a budete mít po problému…

Bylo nebylo za TOP devatero horami a devatero zákoníky, díl druhý, podařilo se, od voleb je mladý úspěšný politik Dominik F. z TOP 09 ve sněmovně skoro každý den. Uštěpačností osudu je, že svou poslaneckou kancelář navíc zdědil po předsedovi hnutí ANO An(o)dreji B.

A teď přijde pointa glosy: komunističtí poslanci (vsuvka pro zahraniční čtenáře: i skoro třicet let po revoluci máme nadále v české poslanecké sněmovně zástupce komunistické strany, navíc nikterak bez relevantního politického vlivu), kteří sedí za panem Dominikem F., si stěžují na to, že přes jeho legendární afro účes nevidí na tabuli, pardon, na předsedajícího sněmovny.

Další ironií osudu tedy je, že zatímco jejich „otcové a dědové“, staří komunisté, v sedmdesátých a osmdesátých letech zakazovali „máničkám“ a dalším příznivcům alternativní kultury dlouhé vlasy, jejich potomci a prapotomci nyní zápasí s obdobným problémem. Naštěstí naše dolní komora bude mít mimo předsedy i pět místopředsedů, takže snad nebude problém uhlídat nejen kázeň ve sněmovně, ale aby tam někdo nechodil třeba v maskáčích anebo nedbale ostříhán či oholen, aby nerušil spolužáky, pardon, spoluzákonodárce.