Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. Zdroj: profimedia.cz

Ústavní zákon o zbraních: Zaplať Pánbůh!

Je to opravdový nezvyk, moci za něco pochválit tuto vládu a tento Parlament. Není mnoho oblastí, kde by mi zaimponovaly. Ústavní zákon, který počítá v případě nutnosti se zapojením všech legálních držitelů zbraní do obrany země, však znamená předěl v přístupu k občanům, a já za něj Parlamentu děkuji.

Jenom pro připomenutí: Když píšu tento článek, je na webu info.cz jako „otvírák“ rozhovor s klimatologem doktorem Cílkem, který prorokuje katastrofická sucha a z nich odvozené společenské dopady - války a migraci. A včera jsem četl od pana profesora Bárty, egyptologa a specialisty na kolapsy vyspělých společností, četl, že on další globální ekonomickou krizi čeká za tři roky - v roce 2020. Vedle toho stačí, aby se ještě o kapku víc zbláznil Erdogan a Syřany pustil jako v roce 2015, a obnoví se migrační řeka ze Středního Východu. Takže to jsou reálie světa, ve kterém byl nový ústavní zákon přijat. Co zavádí nového?

Ústavní zákon o bezpečnosti ČR nyní nově mimo jiné říká: „Státní orgány, orgány územních samosprávných celků a právnické a fyzické osoby jsou povinny se podílet na zajišťování bezpečnosti České republiky. Rozsah povinností a další podrobnosti stanoví zákon. Občané České republiky mají právo nabývat, držet a nosit zbraně a střelivo, k naplňování těchto úkolů." A je to skvělé hned ze dvou důvodů: reálné bezpečnosti a změně myšlení lidí.

V České republice bude v nejbližších desetiletích vážně hrozit, že se do ní nahrnou statisíce migrantů. A nepůjde je rozdělovat podle kvót do nepostižených zemí, protože proudem migrantů bude zasažena celá Evropa. A pak se může během pár týdnů zcela zásadně změnit bezpečnostní situace. Do té míry, že bude pro zachování elementární bezpečnosti v ulicích potřeba opravdu každý úředník, který si v sobotu chodí zastřílet ze své pistole, a každý lidový myslivec, který za normálních okolností střílí srnky a zajíce.

Oba tito gentlemani mohou zcela reálně být důležití pro bezpečnost země, protože když se sem nahrne v důsledku (Cílkem předvídaného) katastrofálního sucha milion migrantů z Jihu a Východu, nastane tak neuvěřitelný chaos, že bude rabování obchodů s potravinami zcela běžným jevem. Proto je dobře, že tento ústavní zákon máme už teď, abychom byli připraveni.

Druhý důvod je psychologický či spíše výchovný. Většina populace nikdy nezažila válku, a s nepřáteli, komunisty, kteří tuto zemi čtyřicet let kontrolovali, byl ozbrojený boj prakticky vyloučen - oni byli Systém. A tak si lidé zvykli, že na zajišťování bezpečnosti jsou tu úřady, policie a armáda. Ale dnes je potřeba si zvykat, že v budoucí Evropě tomu bude jinak, a určitou míru své bezpečnosti si bude muset každý zajišťovat sám, svépomocí. Na migranty a robotizací zcela deklasované dělnictvo nebude totiž dost policistů. Takže Poslanecké sněmovně za ten zákon děkuji.