Předseda KSČM Vojtěch Filip - ilustrační snímek.

Předseda KSČM Vojtěch Filip - ilustrační snímek. Zdroj: Yan Renelt / MAFRA / Profimedia

Komunisté jako obvykle: Filip, Kováčik a lži

Nevědomý agent StB, předseda komunistů mazaný Filip, přišel s odhalením, že Milada Horáková podala přihlášku do KSČ, jako by to nějak ospravedlňovalo její zavraždění. Žádný důkaz nepodal a sklidil velkou nevoli. Kováčik, druhý mazaný komunista, poučil veřejnost, že nelze lidi trestat jakýmkoliv způsobem za to, že projevují odlišný názor.

Za výše zmíněným si komunista stojí. Řekl to nejasně, jako by to snad platilo na Horákovou i Filipa, dva pronásledované za názor. Přehlédl, že Filipa nikdo netrestá, leda pohrdáním. A přehlédl rozdíl mezi názorem a fakty, která mají někoho jiného pošpinit.

Komunisti lhali a lžou dodnes. Vymyšlená fakta vydávají za názor, na který mají demokratické právo. Asi proto, aby jim někdo nedal konečně pár facek, případně je za pomlouvání netahal k soudu. Tam by ale tvrdili, že mají na svůj názor právo a že jsou politicky diskriminovaní. Možná že i udávání StB je právo, na které má každý právo.

Výtečně okořenil situaci agent Filip. Přispěl na sochu Mlady Horákové, což je podlost mimořádná, leč od nevědomého agenta očekávatelná. Za udávání bral od StB ubohé peníze, spíš drobné, aniž to věděl. Domníval se, že ty peníze padaly z nebe. Podle něj komunisti už 27 let nespáchali nic špatného, natož nějaký zločin. A omluvili se. Jsou tedy už jiní, očištění, noví a demokratičtí.

Nacisti také nespáchali žádný zločin už 72 let, ale mimo zákon jejich zrůdnost zůstane navždy. Na polepšení a omluvu nacistů v Německu nikdo z pochopitelných příčin nečeká. Ale možná Němce přeceňujeme, nebýt po válce okupačních vojsk spojenců, mohli v Německu také vzniknout napravení a omlouvající se demokratičtí nacisti, kteří by čas od času kritizovali zahraniční politiku nacismu v období vnucené války či pochválili Hitlera za rekreaci pracujících a připomínali by humanistické aspekty nacismu.

Nás žádná antikomunistická vojska neobsadila. Tak se nám urodili noví demokratičtí komunisti. Lžou ale po staru, až se jim od huby práší.