Andrej Babiš představil svoji knihu. Uvádí v ní, čeho chce dosáhnout

Andrej Babiš představil svoji knihu. Uvádí v ní, čeho chce dosáhnout Zdroj: ČTK

Andrej Babiš je mimo jiné i autor bestsellerů!

A je poučné, jak si tuto záviděníhodnou pozici získat. Andrej k získání trofeje nejprodávanější knihy roku použil stejnou metodu jako k získání politického vlivu - totiž prachy. Jeho jak doufám nejprodávanější kniha roku, která vyšla ve stotisícovém nákladu, je totiž zadarmo.

Vstoupil jsem do Levných knih na Letné a skromně požádal, jestli mi dají Babiše. Bylo to v pátek, den poté, co pan velkouzenář představil veřejnosti dílo svých poradců, které podepsal a vydal vlastním nákladem pod názvem O čem sním, když náhodou spím. Den poté, co jsem zjistil, že se toto veledílo uzeninového myslitele bude celorepublikově rozdávat v Levných knihách. „Ještě jich pár máme!“ odvětila paní prodavačka. „To nám pan Babiš dal dárek!“, pokračovala se slyšitelnou úctou v hlase. Podrobnějším šetřením se mi podařilo zjistit, že stejně, jako má dnes ráda Babiše, mívala v minulosti ráda Jakeše. Dáma se za to však styděla a nebyla mi to ochotná zopakovat na video. Škoda. Ale obohacen o knihu jsem byl. 

Už v úvodu jsem se ujistil, že na titulu s největší pravděpodobností spolupracoval kolega Přibil, protože jde o jeden velkej propagandistickej slint. Už v úvodu najdeme ilustraci, obrázek několika občanů, dle oblečení různých profesí od lékaře až po diskobola, a nad hlavami mají nápis „Slušní a šikovní lidé patří do politiky“. Hezké heslo - ale co tedy v té politice dělá Andrej? 

Ale to nechme stranou, obsah knihy byl předvidatelný. Zajímavější je její budoucí osud. Babiš knihy rozdává přes Levné knihy i dalšími kanály, a podle jeho informací jich bylo vyrobeno sto tisíc. A jsou zadarmo, což v Čechách něco znamená. Takže si pan velkouzenář takto rozdistribuuje sto tisíc výtisků svých předvolebních fantazií, a v očích voliček, jako byla ta dáma z Levných knih, získá aureolu jak těmi utopiemi, tak tím, že jim knihu dal zadarmo. A vedle toho, jako bonus, bude kniha nejrošířenějším titulem roku 2017, protože prodat dnes sto tisíc výtisků jedné knihy v Čechách prakticky nelze, a na to, aby si knihu ve stotisícovém nákladu někdo zaplatil a rozdal, zase kromě Babiše nemá nikdo motivaci. Proto jsem přesvědčen, že slint o Babišových snech bude bestsellerem roku 2017.

Takže, milí občané! Dostali jste před volbama koblihy, a teď ještě zadarmo knihu, která je titulem roku, knihu, o kterou projevilo zájem sto tisíc čtenářů, prostě bestseller! Tak ten hlas koukejte Andymu dát, nebo se naštve a odstěhuje se zpátky na Slovensko!