Pár při volební kampani v Pyrenejích

Pár při volební kampani v Pyrenejích Zdroj: AFP

Emmanuel Macron a jeho žena.
Emmanuel Macron s manželkou Brigitte Trogneuxovou.
Emmanuel Macron s manželkou Brigitte Trogneuxovou.
Emmanuel Macron s manželkou Brigitte Trogneuxovou.
Emmanuel Macron s manželkou Brigitte Trogneuxovou.
5
Fotogalerie

Macronova žena by v USA dostala třicet let vězení

Vracím se k cause, která mne nedávno pohnula k sepsání petice. K případu americké učitelky Jennifer, která si dala románek se svým studentem - středoškolákem, a byla za to „spravedlivým“ soudem plným křesťanského soucitu odsouzena na dvacet let. Kolik by dostala manželka francouzského kandidáta na prezidenta Macrona?

O co tenkrát šlo? Strašlivá zločinkyně byla třicetiletá Jennifer Christine Fichterová. Vystudovala Paxon High School v Jacksonvillu na Floridě v červnu 2003. Pak pokračovala ve studiu na University of Florida v letech 2003–2006, a udělala si tam bakaláře. Pak učila angličtinu na středních školách. Od roku 2007 byla zaměstnána na Robinswood Middle School na Floridě.

Koncem roku 2008 ji ale vyhodili kvůli románku se studentem. Proto začala působit na Kathleen High School - pod tuto školu spadá mimo jiné i Central Florida Aerospace Academy, která připravuje piloty. 22. dubna 2014 dostala padáka i v novém působišti. Matka jednoho ze studentů přišla na to, že její syn spí s paní učitelkou. Sedmnáctiletý syn.

Začalo strašné vyšetřování. Jennifer prokázali strašný zločin sedmatřiceti pohlavních styků se třemi sedmnáctiletými mládenci. Druhého července 2015 padl rozsudek: naprosto neuvěřitelných, nelidských a nepřijatelných dvaadvacet let vězení natvrdo.

Reflex za Jennifer uspořádal podpisovou akci, sehnali jsme tisíc podpisů a jsem přesvědčen, že celá ta tisícovka autogramů skončila někde na americké ambasádě v koši. Ale nic víc jsem udělat nemohl, tak alespoň něco. Nyní se však stala věc, která by mohla obrátit k Jennifer hnijící v kriminále pozornost vrcholných evropských politiků.

Dnes čtyřiašedesátiletá bývalá učitelka z divadelního kroužku Brigitte Trogneuxová také učila středoškoláky. Jedním z nich byl Emmanuel Macron - dnes devětatřicetiletý kandidát na francouzského prezidenta. Zamiloval se do ní v patnácti, balit a skutečně milovat jí začal v sedmnácti. Tehdy se rozhodl, že se s ní ožení. A taky tam psali, že když si jí Macron (to už ho neučila) konečně vzal, tak kvůli němu odešla od manžela a svých tří dětí.

Co bylo důvodem rozhodnutí sedmnáctiletého Macrona, že si ji vezme, v novinách nepsali. Osobně však pochybuji, že to byl její zpěv árií, ale něco mnohem prozaičtějšího, a popravdě i zábavnějšího. Takže: Kdyby se něco podobného stalo na Floridě, tak to vidím následovně: Koloušky neojela tři, ale jen jednoho, takže to máme dvacet let. Plus odešla od tří dětí, což činí odhadem deset let. Dohromady třicet let, a ještě by z ní v novinách udělali deviantku.

Doufám proto, že vyhraje ve Francii Macron - protože jestli ho to nenapadne samotného, tak napíšu jeho kanceláři dopis, aby se o osud nešťastné Jennifer začal zajímat ne jako bezvýznamný aktivista, jak jsem činil já, ale jako francouzský prezident.