Mohamed Abbas

Mohamed Abbas Zdroj: reprofoto ČT24

Dovede ho "vysoké" IQ k džihádu? Český muslim Mohamed Abbás je geniální!

Kouzlo velikonoc nepůsobí jen na křesťany, ale jaksi všeobecně. V Praze žijící muslim Mohamed Abbás, známý aktivista vystupující „za muslimy“ v řadě televizních pořadů, o letošních velikonocích zjistil, že je geniální.


Potvrzeno. Mezi viditelnými zástupci muslimské diaspory v Čechách se vylíhl, aniž by si toho většinová společnost všimla, opravdový génius. Pan Abbás je známý propagátor islámu, viděl ho na obrazovce snad každý majitel televizoru, a snaží se své názory na islám popularizovat a šířit mezi neznabožskými Čechy.

Těsně před Velikonocemi, patrně omámen mysteriem vzkříšení, pan Abbás napsal an svůj Facebook: „Přiznám, že podle bodového systému jsem před víc jak dvěmi lety přišel o řidičský průkaz. Ale všechno špatné k něčemu někdy dobré. Dneska z psychologickeho testu jsem zjistil že mám IQ 144. Když jsem se díval na internet, zjistil jsem, že lidi, kteří maji víc jak 140 představuji 0,2% populace a popisují ji jako inteligenci géniů. Absolutní předpoklady pro tvůrčí činnost, určuje ostatním směr poznání. Jsem velmi zvědav, ten ......., který vymyslel tento paskvil - bodový systém - kolik ma IQ.“

Facebookový post Mohamed AbbáseFacebookový post Mohamed Abbáse|Facebook.com

A je to venku. Když jsem tu zprávu přečetl, fakt jsem se lekl a začal se obávat o osud českých muslimů. Pokusil jsem se pana Abbáse kontaktovat. Jeho odpověd mé obavy nerozptýlila: „ To je z internetu. Když má někdo víc než 140 IQ, je tabulka. Mohu vám poslat ty tabulky.“

A mne od té doby trápí obavy o budoucnost pražské ummy - obce muslimských věřících. Pan Abbás totiž není obyčejný muslim, je to hlava organizace Muslimská unie - její zakladatel a ředitel. Takže zpráva o prudkém zhoršení jeho zdravotního stavu, které jeho post o vlastní genialitě ukazuje, je špatnou zprávou pro všechny české muslimy, kteří Unii chápou jako svého reprezentanta. 

Přesvědčení o vlastní výjimečnosti - například o vlastní genialitě - může být signálem začínajícího vážného psychiatrického onemocnění. Tak řečené megalomanie, chorobném přesvědčení o vlastní důležitosti. V prvních fázích se člověk začne považovat za génia, v dalších fázích pak za proroka, a nakonec skrze něho začne promlouvat Alláh. Což může vyvolat uvnitř ummy nebezpečné náboženské pnutí a české muslimy to může snadno dovézt až k radikalizaci či dokonce džihádu. 

Proto apeluji na české muslimy: Zajistěte svému šéfovi kvalitní psychiatrickou péči, než celou českou muslimskou komunitu rozvrátí!