Michal Horáček představil tým svých poradců.

Michal Horáček představil tým svých poradců. Zdroj: ČTK

Magda Vášáryová, slovenská politička a bývalá herečka.
Miroslav Petříček, filosof a vysokoškolský pedagog.
Bývalý hokejista Robert Reichel.
Podnikatel Michal Bláha.
Oldřich Císař, vědecký pracovník Sociologického ústavu Akademie věd.
9
Fotogalerie

Tým Michala Horáčka: Noblesa za prosázený prachy...

Michal Horáček, který se rozhodl zahájit svou politickou kariéru kandidaturou na prezidenta, představil svůj podpůrný tým. Je to jedna velká noblesa, jeden jiskřivý intoš vedle druhého a všichni jsou velice ušlechtilí. Bohužel — za prosázený prachy.

Kandidát na prezidenta Michal Horáček představil tým, jenž mu bude pomáhat při jeho kandidatuře na úřad prezidenta republiky. Je v něm například socioložka, herečka a bývalá velvyslankyně ve Vídni Magda Vášáryová či lékař Pavel Pafko. Oba lidé, kteří jsou veřejnosti dobře známi, mají vysoký mravní kredit u celého národa a teď budou pomáhat kandidátu-intelektuálovi, jenž se pokouší vytvořit protiváhu buranu Zemanovi a dostat naši politiku na vysokou morální úroveň.

V týmu jsou všechno jména vyhlášených intelektuálů, humanistů a pravdoláskařů. Prostě — intelektuální elita národa, lidé, od nichž by se mohli mnozí učit a kteří představují svědomí země. Jak už to ale u takto velkých a ušlechtilých projektů bývá, má takovou malou trhlinku. Trhlinku až trochu pumprdentlich: Celá ta noblesa Horáčkovy kandidatury totiž bude placená z peněz, které sice byly získány zcela legálně a zdaněny. Ale jež pan Horáček vydělal na sázení, na prodeji velké sázkové kanceláře, kterou vybudoval a jež je díky tomu, že prodává nepatrnou naději na výhru velkých peněz, vysoce ekonomicky efektivní. Takže celá ta paráda — paní Vášáryová, filozof Petříček nebo pan doktor Pafko a další osobnosti — se účastní podniku placeného z peněz za neřest.

Připomínám — hráčství (jež často začíná právě kursovními částkami) je sociálněpatologický jev a i „občasné umírněné sázení“ je něco jako občasné umírněné návštěvy bordelu. Provozovatel sázek — sázkař — je totiž ve stejné kategorii lidí jako pornoproducent nebo majitel bordelu. Ano, je to rentabilní byznys a dá se na něm vydělat. Ale ty prachy — alespoň podle mého maloměšťáckého rozumu — trochu smrdí.

A teď za ty prosázený prachy pan Horáček kandiduje a intelektuální sluníčkářská elita národa mu vytváří podpůrný tým. Připomínám, že se pro krále hazardu angažují bez nároku na honorář a z ušlechtilosti. Bohužel však zůstává faktem, že ta Horáčkova ušlechtilá kandidatura se uskutečňuje za prachy vytahané ze zoufalců, kteří marně doufají ve výhru, co by je vytrhla z jejich nepovedených životů.

Tým poradců Michala Horáčka si prohlédněte v galerii: