Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Pitomá sranda: Puberťák běhá s maketou pistole a řve „Alláhu akbar!“

Islámští teroristé a antiislámští aktivisté společně vytvořili v Česku takovou atmosféru, kdy si na teroristu hrají patnáctiletí puberťáci a ve školách pořádají podobné akce jako Martin Konvička na Staroměstském náměstí. Je jen otázkou času, kdy dojde k neštěstí.

Přestože vlna zájmu o problematiku imigrantů, islámského terorismu a útoků džihádistů v Evropě opadá, jde stále ještě o téma, které je ve společnosti živé. Navíc ve společnosti, jež přečkala vlnu imigrantů z muslimských zemí a vlnu teroristických útoků jak imigrantů, tak místních, v Evropě naturalizovaných muslimů.

Vytvořila se tak atmosféra neklidu spojená s očekáváním, kdy zase nějaký magor začne zabíjet nevinné lidi ve jménu Alláha. A tato obava se stala součástí naší každodenní intrapsychické reality. Ti realističtější z nás totiž vědí, že není otázka zda, ale kdy islámští teroristé udeří i u nás.

Do této zjitřené a úzkostné atmosféry přijde jeden blbec (mám na mysli pana docenta Martina Konvičku, broukozpytce a islamobijce) a začne se předvádět, že jako dělá legraci. A — hahaha — předstírá na Staroměstském náměstí teroristický útok. Turisté ze zemí, kde k útokům došlo, nebo ze zemí, kde jsou teroristické útoky denní realitou, jako například v Izraeli, pochopitelně utíkali ve strachu o život a Konvička se svými spoludebily se smál, až se za břicho popadal. A bylo to několik dní ve všech médiích.

Výsledkem je, že dnes každý lehce mentálně retardovaný pitomec, který chce něco vyvést, každý puberťák, s nímž třískají hormony, a každý kluk, co potřebuje vyvést nějakou klukovinu, jako první sáhne po předstírání teroristického útoku.

Televize Prima informovala o takové malé recesi tento týden. Na střední škole v Kralovicích u Plzně odešel student prvního ročníku během vyučovací hodiny na záchod. Zpátky se vrátil s airsoftovou pistolí v ruce — připomínám, že airsoftové zbraně vypadají velmi přesvědčivě. A do toho křičel: Alláhu akbar! Panika nevypukla, protože třída o tom, že pistolku chlapec nosí a že je to hračka, věděla. Škola přesto předala věc policii a ta patnáctiletého „teroristu“ obvinila.

Může se zdát, že jde o hloupost a klukovi stačilo jen dát pár facek. Nemyslím — společnost je naopak povinná tomuto druhu vtipálků vysvětlit, že se zbraněmi (třeba jen maketami) nevyhrožujeme a teroristické útoky nepředstíráme. Pokud tato nová tradice rychle nevymizí, je totiž jen otázkou času, kdy nějakého takto vkusně žertujícího jakoteroristu někdo beze smyslu pro tento typ humoru omylem v nutné obraně doopravdy zastřelí.