Angela Merkelová

Angela Merkelová Zdroj: Profimedia.cz

Merkelová to nezvládla, v Německu se perou s uprchlíky

Zákonité důsledky vítací politiky se v plném lesku projevují v Německu, které je uprchlickou vlnou zaplaveno nejvíce. Tradiční merkelovské „zvládneme to“ naprosto nefunguje a ukazuje se, že agresivita imigrantů začíná být problém pro běžný život v německých městech.

Imigranti, kterých se loni nahrnul do Německa více než milion, mají jiné vzorce sociálního chování než místní obyvatelé. Ne nadarmo se - dokud to nezačalo být politicky nekorektní - říkalo „temperamentní Jižané“. Tito temperamentní Jižané nyní mezi méně temperamentními Němci začínají dělat pěknou šlamastiku. Na syrském venkově je jistě normální, když se spolu perou tlupy mladíků a po bitkách zůstávají zranění. V evropských městech - kromě no-go zones kolem Paříže a Bruselu - podobné rvačky působí znepokojivě. Přesto k nim ve stále větší míře dochází.

V obci Sangerhausen ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko napadl a zranil patnáctiletý imigrant ze Sýrie šestnáctiletého místního chlapce - etnického Němce. Místní se vydali na trestnou výpravu k ubytovně azylantů a dali jim přes držky. Výsledkem byly tři zranění běženci.

Schwerin, hlavní město spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko, prožilo podobný incident. Parta azylantů napadla skupinu starousedlíků, výsledkem byl jeden zraněný. Přitom už to je za tento týden ve Schwerinu druhá rvačka s imigranty.

Očekávatelně, ale přesto tragicky se naplňuje scénář střetu kultur, střetu civilizací a střetu mentalit. Je nepochybnitelnou vinou nejen Merkelové, ale všech vítačů imigrantů, že podobné výbuchy násilí ze strany temperamentních Jižanů, kteří k nám prchají před násilím, budou stále častější. Tedy v Německu - v zemích jako naše, kam dosud imigranti nedorazili, elity snad seberou dostatek odvahy sem běžence - pokud se k nám nějací budou tlačit - prostě nepustit.