Matěj Hollan, šéf Žít Brno a brněnský náměstek

Matěj Hollan, šéf Žít Brno a brněnský náměstek Zdroj: ČTK

Pavučiny v Brně plete Hollan

V Brně se konečně naplno projevil zhoubný vliv hnutí Žít Brno a Matěje Hollana zvlášť na celkový stav moravské metropole. Momentálně, po fekálních bakteriích ve vodovodu, Brno řeší pavučiny, jimiž je město opleteno. Za nimi ale stojí Hollan!

Brněnská část Bystrc jako první skutečně doplatila na přítomnost sluníčkářů na brněnském magistrátu. Keře a stromky v Bystrci se v posledních dnech pokryly zcela nevídanými, hustými a mohutnými pavučinami, které dusí brněnskou vegetaci a hyzdí lepou tvář šumné Bystrce.

 Idnes.cz přinesla zavádějící dezinformaci, že pavučiny pocházejí od housenky motýla předivky zhoubné, což je k smíchu. V Brně je totiž taková míra moravské spontánnosti a veselí, že to spolehlivě zabraňuje širšímu rozšíření jakéhokoliv motýla či jiného málo odolného hmyzu kdekoliv v brněnském centru. Dokonce i v tom širším centru, jakým je Bystrc. Takovou míru intelektuální převahy, jaká v Brně panuje, totiž běžný hmyz nevydrží. Proč takovou pitomost, zavádějící nepravdu, idnes píše? Nezapomínejme, že nyní je tento server de facto stranickým tiskem hnutí ANO, které je v Brně s Hollanem a Žít Brno v koalici. Takže Babiš a jeho novináři prostě kryjí svého koaličního partnera. 

Kdo je ale ve skutečnosti pachatelem pavučin? No samozřejmě sluníčkáři, kteří vytvářejí (dosavad především s použitím sociálních sítí) rozsáhlé pavučiny pomluv, hoaxů a trollingu na celém českém Facebooku. Vždyť Hollan začínal jako pouhý facebookový troll, na sociální síti, než se stal politikem! No a nyní, jak jsou v městské vládě, konečně brněnští sluníčkáři přenesli své spřádání pavučin z kyberprostoru do žité reality Brna!

 

Stromky a keře ve skutečnosti pavučinami oplétá hnutí Žít Brno a Matěj Hollan osobně. Podle původního projektu mělo jít o pavučiny dobra, jimiž opletou celé Brno. Ale jak už to v Brně chodí, soudruhům ze Žít se to trochu nepovedlo a z pavučin dobra jsou pavučiny zcela obyčejné. Věřím, že je to přechodný stav, že se Matěj Hollan zlepší, bude chtít víc a bohulibý záměr oplést Brno pavučinkami sluníčkářství dovede ke šťastnému cíli.